Cinema

CINEMA

‘Casa en flames’ també triomfa al festival de la Cerdanya

Casa en flames, la pel·lícula de Dani de la Orden que bat rècords de taquilla, ha guanyat el premi al millor llargmetratge, a més del de millor actriu per a Emma Vilarasau, en la quinzena edició del Cerdanya Film Festival, que es va clausurar dissabte a Puigcerdà havent rebut més de 5.500 espectadors i uns 11.000 participants a les activitats paral·leles. El jurat va premiar com a millor curtmetratge de ficció Blava Terra, de Marine Auclair (també va recollir el premi al millor guió, ex aequo amb Andrea Noceda, per Pathos), i Lola, Lolita, Lolaza, de Mabel Lozano, va rebre el de millor documental. Amb aquesta distinció, les dues obres es classifiquen per als Goya. Blava Terra també va rebre el premi a la interpretació d’Alexia Álvarez.

Els premis a la millor direcció van ser ex aequo per a Àlex Lora, per La gran obra, i Eva Libertad i Núria Muñoz, per Mentiste Amanda, també amb una menció. El millor curt internacional va ser Rouge, de Jason Boussioux; la millor d’animació, Flocky, d’Esther Casas, i la directora jove, Nú Larruy, per Records de la meva mare. El jurat va reconèixer també Moro, de Pablo Barce, amb el premi Mirada Social; L’escamot pirinenc, de Felip Solé, com el millor llarg documental; Donde no habite el olvido, de Maria Clauss, i Que se sepa, d’Amaia Merino i Ander Iriart, amb el premi Memòria ex aequo, així com Canigó 1883, d’Albert Naudín, com a millor pel·lícula de muntanya, i Ésser, d’Anna Oset, millor film en català. El palmarès posa el colofó a onze dies en què s’han projectat fins a 160 pel·lícules, entre curtmetratges i llargmetratges, en la que l’organització considera l’edició més ambiciosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia