Cultura popular

Quin agost ens espera!

La Joves descarrega per Firagost el primer dos de vuit sense folre que es veu enguany i la Vella estrena el quatre de nou amb folre i el pilar

A Llorenç la diada se suspèn després de la caiguda de la torre de vuit amb folre dels Nens del Vendrell

El Firagost vallenc mai decep. Després d’unes setmanes irregulars per a les dues colles de Valls, a la plaça del Blat van demostrar que arriba un segon tram de temporada apassionant.

Va obrir la tradicional diada nocturna la Colla Vella, que va descarregar un dels millors dos de nou amb folre i manilles que se’ls recorda, el segon d’aquesta temporada.

Per la seva banda, la Colla Joves va apostar per una primera ronda plàcida, còmoda, amb el tres de nou amb folre.

La segona ronda va veure el cinc de nou amb folre de la Colla Vella, després d’un intent desmuntat. Un cinc que els va fer treballar de valent i que es van embutxacar després d’una lluita èpica. No el descarregaven des de la diada del Mercadal del 2019.

A l’altra banda de la plaça, la Joves es marcava una nova ronda tranquil·la, amb el quatre de nou amb folre, que havia deixat a mitges per Sant Joan. El quatre també els va fer treballar en la descarregada, va ser un castell lent i amb sortida de l’espatlla d’una de les quarts, però se’l van anotar i era el primer que completaven aquest any.

La tercera ronda va confirmar que a la plaça del Blat pot passar de tot. La Colla Vella va decidir que volia fer un pas endavant i estrenar el seu castell estrella, que encara no havia mostrat: el quatre de nou amb folre i el pilar. El quatre va començar a perdre mides molt d’hora, s’anava tancant perillosament i, en la descarregada del quatre, el tronc fins i tot va arribar a tocar el pilar. Però ni això els va fer defallir. Quatre amb el pilar descarregat en una plaça que els va agrair de valent l’esforç titànic de portar un castellàs així gairebé a les deu de la nit!

I encara faltava el plat fort! En tercera ronda, la Joves de Valls va oblidar els problemes que a vegades té amb els bàsics de nou i va regalar el primer dos de vuit sense folre de l’any... I va ser d’autèntica postal! Gairebé no es van ni despentinar!

Per acabar, la Joves va descarregar un altre pilar de vuit amb folre i manilles, imponent, cirera de la seva millor actuació duta a terme mai en un Firagost.

Per la seva banda, la Colla Vella va acomiadar la seva millor actuació d’aquesta temporada amb el pilar de set amb folre. Un Firagost que va mostrar, doncs, que s’acosten unes setmanes fascinants!

Llorenç, descafeïnat

Un dels punts més destacats del cap de setmana era la diada de Llorenç del Penedès, la cita anual on es troben els Nens del Vendrell, la Jove de Tarragona i la Joves de Valls. La jornada, però, no va donar gaire de si.

Ja va començar mitja hora tard per falta d’ambulàncies i, a l’inici de la segona ronda, després de la caiguda de la torre de vuit amb folre dels Nens del Vendrell, es va haver de suspendre també per falta de serveis sanitaris.

La torre, màxim objectiu dels vendrellencs, que van tirar després del tres de vuit, va pujar força bé, però en la carregada se’ls va girar i va saltar sense que gairebé la poguessin defensar.

Per la seva banda, la Colla Jove de Tarragona només va tenir temps de fer el tres de nou amb folre (l’únic que es va veure el cap de setmana) i la Joves de Valls, el quatre de vuit amb el pilar.

Sensació agredolça per a uns Nens que, tot i tenir el lloc assegurat per al diumenge de Concurs, a Llorenç volien millorar l’actuació de Santa Anna i completar una torre que sembla que aquests últims dies els està costant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia