Música

crònica

La gran superproducció d’El Pot Petit

El Pot Petit ha estat, després de 15 anys en actiu, el gran revulsiu de la música familiar a Catalunya, que seguint el seu exemple s’ha autoreivindicat com un sector molt actiu i capaç de desenvolupar projectes creativament molt ambiciosos. La popularitat assolida arreu del país pel grup liderat pels empordanesos Siddartha Vargas i Helena Bagué, en Pau i la Jana a l’escenari, l’ha encoratjat per concebre concerts cada vegada més imaginatius i espectaculars, a més de buscar altres formats com ara l’espectacle teatral Les aventures del lleó vergonyós i la recent sèrie de televisió El món del Pot Petit.

El Pot Petit està oferint aquest estiu alguns concerts amb la Black Music Big Band, formació gironina sorgida del Black Music Festival que funciona com una big band formativa oberta a músics joves interessats en les músiques afroamericanes com ara el funk i el soul. Sumant els efectius de la Black Music Big Band i els de la Melmelada Band, la formació oficial d’El Pot Petit, sumen ni més ni menys 25 músics, inclosa una intèrpret de llengua de signes catalana que ajuda perquè els concerts d’aquesta gira siguin accessibles a les persones amb dificultats auditives, a les quals també es faciliten bucles magnètics i motxilles vibratòries.

Amb aquesta gran formació i, per tant, amb l’escenari ben ple –perquè també cal comptar els personatges molt animals que van sortint del Pot Petit pròpiament dit–, en Pau, la Jana i els seus amics van arribar dilluns al Festival de Cap Roig, que manté la tradició de programar cada any un concert per al públic familiar. En una hora i quart de música trepidant, El Pot Petit va muntar “una festa més animal que mai”, que va començar amb El gall Ot, El jardí i Aura, la dinosaure, amb els músics de la Black Music Big Band donant-ho tot, no només musicalment parlant, sinó també implicant-se al màxim en la part més teatral de l’espectacle. El Pot Petit ha recuperat alguns dels arranjaments orquestrals que es van crear per al disc commemoratiu del seu desè aniversari, publicat el 2019. I en aquesta mateixa línia van continuar amb Avis i àvies –un col·lectiu ben representat entre el públic–, El drac Rac, Colors de l’arc de Sant Martí, El lleó vergonyós –clàssic de la casa introduït amb un fragment de Hakuna matata, d’El rei lleó–, el tríptic dedicat als pirates i les pirates rodamons i L’estrella del pop, que va començar tranquil·la i va acabar amb un potent solo de bateria. Com ja comencen a tenir un bon grapat de cançons imprescindibles, en van reunir unes quantes en un medley: Soc un mico, El gat enfadat, Puja al meu coet, La gallina Tica, Rap familiar, El cuc poruc, Les joguines, Animals de la sabana i El món del Pot Petit. Realment hi ha pocs grups catalans que tinguin tants hits incontestables. Però encara quedava un animal per sortir del pot, la formiga, que amb el seu rock va posar a ballar tot el públic de Cap Roig, grans i petits. El Pot Petit també actuarà amb la Black Music Big Band el 19 d’agost a Puigcerdà (Summerfest Cerdanya) i el 15 de setembre a l’Anella Mediterrània de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia