Cinema

Arts escèniques

Un documental retrata Blai Mateu i Camille Decourtye

El cineasta Salvador Sunyer i Vidal treballa en el documental Qui som, que dissecciona el procés creatiu que Blai Mateu i Camille Decourtye, ànimes de la reconeguda companyia Baró d’Evel, han travessat durant la creació del seu nou espectacle, tot just acabat d’estrenar. El documental s’estrenarà a sales el primer semestre del 2025 per mitjà d’Avalon DA. La peça explora com la parella artística i sentimental formada per Camille i Blai, acompanyada d’una selecció de grans artistes internacionals, s’obliga a emprendre un viatge ple d’epopeia per mirar de comprendre qui som o, millor dit, què som. Prenent com a base el credo que assegura que “els nostres mons interiors són el terreny fèrtil dels paisatges socials que vindran” –en paraules de Camille–, el documental vol radiografiar aquest viatge creatiu amb la voluntat compartida de sembrar esperances en un món que sembla abocat al col·lapse.

Qui som és un projecte que neix d’una fascinació incurable cap a dues persones, que em va esdevenir fa anys”, explica el director. Cridat per aquesta fascinació que les propostes de la companyia van despertar-li, Salvador Sunyer es va autoconvidar a casa seva, al sud de França, ara fa 10 anys. En Blai li va presentar la Camille i també les seves dues filles, la Thaïs i la Rita. “Va ser allà a on vaig tenir la sort de descobrir, des de dins, el món que la parella havia inventat per a les nenes, però també per als seus amics, companys de feina i ells mateixos. Una tribu feta a mida en què les fronteres entre l’amor, l’amistat, l’animalitat, l’art i la feina es fonen en un únic i ampli concepte de família”, recorda Sunyer. I hi afegeix: “Vull mostrar per què d’ella emana una esperança reconfortant quan sembla que tot es torna obscur.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia