Música

MÚSICA

Marc Timón estrenarà demà la sardana “Calonge, Poble de Llibres” al F’Estiu

La programació del festival de música F’Estiu ha continuat aquesta setmana amb tres concerts programats i novetats destacades, com l’estrena de la sardana dedicada a Calonge, Poble de Llibres, una composició del prestigiós compositor sardanista i de bandes sonores Marc Timón. El compositor castellonenc estrenarà demà amb les cobles Ciutat de Girona i La Principal del Llobregat una composició dedicada a la primera book town de Catalunya.

Les sardanes han estat presents al F’Estiu des de la primera edició. En la programació del concert de sardanes sempre s’ha buscat la qualitat i també l’originalitat, plantejant reptes i propostes que tinguin un punt d’especial i diferent. En aquest sentit, el festival de música ha comptat amb les principals cobles del país, aportant novetats a cada edició com l’estrena de la sardana “Calonge, l’èpica del castell”, una composició de Ros Marbà, “Calonge i Sant Antoni”, una composició de Marc Timón, o “En Roger i el gall de Sant Pere”, obra del nou compositor de sardanes, poc conegut però amb una qualitat indiscutible, Martí Bonmatí. El concert de sardanes es fa demà 16 d’agost a les 10 del vespre al castell de Calonge. Avui (dia 15) era el dia dels concerts de Guillem Roma i de la Gio Symphonia amb Mariola Membrives.

El punt i final al F’Estiu el posarà el concert de la Gio Symphonia i Mariola Membrives, amb la interpretació d’El amor brujo de Manuel de Falla. Sota la direcció del titular Francesc Prat, la GIO Symphonia presenta un programa que s’aproxima al folkore, una aproximació que van fer molts compositors europeus, basada en una reelaboració d’aquest, per captar-ne l’essència i l’esperit: extraure’n el ritme, la modalitat i les seves línies. Aquest esperit és el que impregna el programa a través del recull de cançons populars de Lorca o de la magnífica gitaneria “El amor brujo”, obra mestra de Manuel de Falla, que relata l’atormentada història d’amor entre Candela i Carmelo, i que desprèn altes dosis d’andalusisme tractades amb immensa originalitat i visió moderna.

Sílvia Pérez Cruz va ser l’encarregada de donar el tret de sortida a la quarta edició del F’Estiu, el Festival de Música de Calonge i Sant Antoni, dilluns 5 d’agost amb un concert multitudinari.

Després del concert inaugural, el F’Estiu va acollir també la setmana passada l’actuació de The Gramophone Allstars Big Band, i Telva Rojas amb la Selva Big Band Latin Orquestra. El festival de música és una iniciativa de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i compta amb el suport de la Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia