Música

música

Barrence Whitfield & MFC Chicken, en el 12è FestiSurf

El FestiSurf Costa Brava celebrarà la jornada central de la seva dotzena edició el dissabte 21 de setembre (21 h, gratuït), poques hores abans del final de l’estiu astronòmic, a la sala Font del Ferro, de Castell d’Aro. El festival organitzat per l’associació Arocinema, amb el suport de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, tindrà com a gran al·licient l’únic concert a l’Estat espanyol de la curta gira europea que porten a terme junts el cantant nord-americà de soul i R&B Barrence Whitfield (1955) i la banda britànica de garage i rock-and-roll MFC Chicken, que el diumenge 22 també oferirà un altre concert en horari de vermut, amb el seu propi show, a El Golfo Food & Drinks de Platja d’Aro, a les dotze del migdia, com a cloenda del FestiSurf.

Barrence Whitfield –de nom real Barry White, ni més ni menys, es va canviar el nom per evitar confusions i en homenatge a Norman Whitfield, històric productor de Motown–, ha desenvolupat una llarga carrera com a vocalista del grup The Savages, amb el qual va publicar el seu primer disc el 1984. Durant 40 anys, ha consolidat una carrera internacional com a screamer –literalment, cridaner– de notable prestigi en el món del garage i el soul, en la millor tradició de Little Richard, Wilson Pickett i Solomon Burke. Entre els seus últims projectes hi ha la Barrence Whitfield and the Soul Savage Arkestra, per homenatjar la música còsmica de Sun Ra. Whitfield ha trobat uns bons aliats en els MFC Chicken, trepidant formació liderada pel saxofonista i cantant Spencer Evoy que ha publicat cinc àlbums des del 2012 i aquest any ha llançat l’EP Bear-size skeeters .

Però la jornada de dissabte del FestiSurf inclourà també tres grups més molt interessants: la formació valenciana The Pickin’ Boppers i la seva proposta instrumental, amb saxo torrencial inclòs, basada en el rock-and-roll, el swing i el rhythm-and-blues; els també valencians Llobarros, notables especialistes en “música exòtica” i rock-and-roll instrumental, i els britànics The Caezars , amb influències que van de The Clash a John Lee Hooker. El FestiSurf és gratuït però, per raons d’aforament, es recomana reservar l’entrada a Festisurfcostabrava.com .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia