Música

Música

Marta Shanti guanya el 45è Concurs de Cançó de Salitja amb “Fada negra”

  • VÍDEO: Marta Shanti. Concurs de Cançó de Salitja.. Lluís Simon

La cantautora de Montmeló Marta Shanti va guanyar ahir el primer premi en el 45è Concurs de Cançó de Salitja amb el tema Fada negra, que va interpretar al costat del seu pare, que el va acompanyar amb la guitarra. La cançó és un vertader cant a la terra i també als ancestres. “La dedico a les meves iaies”, va dir Shanti abans de repetir com a vencedora la seva cançó amb una força formidable gràcies a la seva poderosa veu. Per la seva victòria la cantant es va endur 800 euros, lliurats per la Comissió de Festes, organitzadora del festival.

El jurat oficial va concedir el segon premi (400 euros) al duo de Sils Noriko i Ferran, que van interpretar La cançó d’en Bob i en James, un tema acústic a dues veus inspirat en un episodi que van escoltar al programa de Catalunya Ràdio El búnquer.

Mireia Pagès (Girona), que va actuar sola amb el piano, va ser tercera (200 euros) amb Nòmada arrelat. Ja havia estat premiada en l’edició del 2023. El jurat popular, per la seva banda, va donar com a vencedora la cantant de Banyoles Judit Jacquet amb Deixa’m ser jo, una cançó que publicarà properament en el seu primer EP, segons va avançar ella mateixa. a l’escenari.

En el concurs van participar-hi 19 cantants i grups d’arreu de Catalunya, la majoria dels quals ho van fer per primera vegada. Totes les cançons eren inèdites. El jurat oficial el van formar Jordi Vila, Sue Gere, David Julià, Lluís Simon, Cristina Espinar, Anna Rodrigo i Carme Brugués.

La festa de Salitja continuarà avui amb la 32a edició del Pinxorockibirra amb el grup The Lizards i la 2a edició del Reca’l vol amb Masko, Monges i Dj Office.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.