Música

Cultura

Mor Russell Malone, aclamat guitarrista de jazz estatunidenc

Va tenir una llarga carrera tocant al costat d’artistes del sector com Jimmy Smith, Harry Connick o Diana Krall, i també va gravar diversos àlbums en solitari

El llegendari guitarrista de jazz estatunidenc, Russell Malone, va morir de forma inesperada divendres, a l’edat de 60 anys, mentre estava de gira amb el músic Ron Carter al Japó. La notícia ha trasbalsat el món de la música estatunidenca i nombrosos amics i companys de professió han traslladat el seu condol a través de les xarxes socials.

Malone havia nascut a l’estat de Geòrgia (Estats Units) i de ben jove ja va començar a interessar-se per la música. Les seves primeres influències van ser B.B King i The Dixie Hummingbirds. De forma autodidàctica va anar aprenent guitarra i agafant el ritme del jazz. Les seves primeres col·laboracions les va fer el 1988 amb l’organista Jimmy Smith i el cantant, actor i pianista Harry Connick. L’any 1995 va entrar a formar part del trio d’acompanyament de la cantant, pianista i compositora Diana Krall. Amb ella va participar en la gravació de tres àlbums que van ser nominats als Premis Grammy, incloent-hi el disc When i look in your eyes, que va rebre el Grammy a la millor interpretació vocal de jazz. Durant els anys 90 va començar a col·laborar en diversos discos del pianista, Benny Green i, posteriorment, tots dos junts van formar un duet amb el qual van publicar dos àlbums i van estar en actiu fent concerts i gires fins al 2007. Paral·lelament, va continuar col·laborant amb altres gires de grans artistes de l’escena del jazz americà i també va gravar el seu primer àlbum en solitari, Russell Malone i va crear la seva pròpia banda, The Russell Malone Quartet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia