Cinema

CINEMA

‘Casa en flames’ supera ’Alcarràs’ i és la pel·lícula en català més vista l’última dècada

La pel·lícula Casa en flames bat rècords. Dirigida per Dani de la Orden i protagonitzada per Emma Vilarasau, Alberto San Juan, Clara Segura i Enric Auquer esdevé la pel·lícula en català més vista dels últims deu anys a Catalunya, després que l’hagin visionat 270.599 persones, segons dades de ComScore consultades per l’ACN a diumenge 1 de setembre. A aquestes cal afegir-hi les 2.022 entrades venudes per a sessions doblades a altres llengües. El film, que porta deu setmanes en cartellera i que explica la reunió d’una família burgesa catalana a l’entorn de la venda d’una casa a Cadaqués, ha superat la cinta que fins ara ostentava el podi, Alcarràs, de Carla Simón, amb 269.912 espectadors al país. Amb tot, la cinta guanyadora de l’Os d’Or a la Berlinale va fregar els 400.000 espectadors als cinemes de l’Estat.

Per darrere de Casa en flames i d’Alcarràs, el tercer film en català més vist en aquesta última dècada és una altra cinta de Carla Simón, Estiu 1993. El film de debut de Simón com a directora de cinema va aconseguir vendre 108.495 entrades.

En la quarta posició apareix Incerta glòria, film del 2017 d’Agustí Villaronga basat en la novel·la homònima de Joan Sales que van anar a veure 80.316 persones, i en el cinquè lloc Saben aquell, el biopic de David Trueba sobre l’humorista català Eugenio, amb 70.708 espectadors.

A la Costa Brava

La comèdia dramàtica de De la Orden, Casa en flames, porta recaptats fins ara 1,84 milions d’euros. Gira al voltant de la reunió d’una família un cap de setmana a la Costa Brava. La protagonista, interpretada per Emma Vilarasau, està emocionada perquè podrà veure tots els seus membres. Divorciada fa temps, el seu ex té una nova parella, els seus fills han crescut i fa temps que fan la seva vida sense fer-li cap cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.