Llibres

El festival Lloret Negre entregarà el premi honorífic a Anna Soler-Pont

El festival Lloret Negre entrega aquest cap de setmana els guardons del concurs de literatura, que premiarà les millores obres en format de novel·les, relats per a adults i poesies vinculades al món policíac i el gènere negre. En aquesta edició es lliurarà al premi honorífic a Anna Soler-Pont, agent literària, escriptora i productora audiovisual.

El festival arrencarà divendres, a les 10 de la nit, a l’Hotel Roger de Flor, amb amb l’actuació de Miquel Humbert, que interpretarà amb guitarra i veu les cançons d’Steven Wilson. Dissabte al matí, al mateix hotel, hi haurà la taula de tertúlia literària titulada “Policia, detectiu o criminal, qui és el protagonista?”, que començarà a les 10. Més tard, a les 12, la comissària del festival, Angelique Pfitzner, entrevistarà l’escriptor barceloní Toni Hill. A la tarda, el festival es traslladarà a l’Hotel Rigat per dur a terme, a les 5, la segona tertúlia literària: “Gènere negre mirall de realitat”.

El moment més destacat del festival arribarà el dissabte a les 19.00 h, amb l’acte d’entrega dels Premis de Literatura Lloret Negre, que premiarà les millors novel·les escrites en castellà i en català, així com els millors relats per a adults i juvenils i les creacions poètiques. El jurat estarà presidit pel reconegut escriptor de novel·la negra José Vaccaro. En aquest acte, a més, serà el moment de l’homenatge a l’escriptora barcelonina Anna Soler-Pont.

La jornada acabarà amb música en directe a l’Hotel Roger de Flor, amb el pianista Juan Ran cich. Per diumenge, a les 10.00 h, es posarà el punt final a l’esdeveniment amb una visita al Castell de Lloret.

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, assenyala que “el festival Lloret Negre està plenament consolidat i és tot un referent de la novel·la policíaca i de gènere negre a la Costa Brava. Des de l’Ajuntament de Lloret hi continuarem donant el nostre suport i sentim una gran admiració per les persones que hi treballen i fan marca de la cultura lloretenca”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.