Cinema

Cultura

Mor als 57 anys el popular cineasta francès Laurent Tirard

Va dirigir alguns films rellevants com ‘Molière’, ‘Le petit Nicolas’ o ‘Astérix et Obélix’

El director, guionista i productor de cinema francès, Laurent Tirard, ha mort avui, dijous, a l’edat de 57 anys, després de no superar una malaltia que arrossegava des de feia temps. Ha estat recordat entre els diferents mitjans francesos com un director talentós que sabia narrar amb humor i sensibilitat grans històries humanes.

Va estudiar cinema a la Universitat de Nova York i posteriorment va entrar a treballar a la productora Warner Bros fent lectura de guions. Per altra banda, va començar a treballar com a periodista a Studio Magazine, on durant set anys va entrevistar grans directors de cinema com Woody Allen, David Lynch, Martin Scorsese, Jean-Luc Godard o els germans Coen. L’any 1999 va debutar com a director d’un curtmetratge titulat De source sûre. Van seguir altres petites produccions i també va treballar com a guionista en dues sèries de televisió. L’any 2004 va escriure per primera vegada un guió d’un llargmetratge cinematogràfic, Le plus beau jour de ma vie, i al mateix temps va començar a dirigir algunes pel·lícules. Entre les més rellevants hi ha Molière (2007); Le petit Nicolas (2009), que es va convertir en l’èxit francès més gran d’aquell any; Astérix et Obélix: au service de as Majesté (2012); Les vacances du petit Nicolas (2014), una seqüela de l’èxit del 2009; Un homme à la hauter (2016); o més recentment, la comèdia Le retour du héros (2018).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia