Cinema

El Truffaut estrena temporada amb un cicle sobre Alfred Hitchcock

També es preestrenaran les noves pel·lícules d'Albert Serra i Carlos Marquès-Marcet i es faran homenatges a David Trueba, Isabelle Huppert i Toni Servillo amb motiu del Temporada Alta

El Cinema Truffaut dona el tret de sortida a la nova temporada amb l’estrena, dilluns que ve, d’un cicle de la Filmoteca de Catalunya dedicat a Alfred Hitchcock. La retrospectiva del director britànic, de qui aquest 2024 es commemoren 125 anys del seu naixement, serà la més completa que s’haurà projectat mai a Girona, amb un total de setze pel·lícules. Començarà dilluns amb Rebeca, la seva primera pel·lícula rodada als Estats Units, i també inclourà altres obres mestres com La finestra indiscreta (4 de novembre), Vértigo (18 de novembre) o Psicosis (2 de desembre).

Preestrenes i homenatges

El Truffaut també serà la seu de la programació cinematogràfica del Festival Temporada Alta. En concret, es faran les preestrenes de les noves pel·lícules de dos directors catalans: Polvo serán, de Carlos Marquès-Marcet (8 de novembre) i Tardes de soledad, del banyolí Albert Serra (3 de desembre). El primer haurà inaugurat la Seminci de Valladolid i el segon vindrà de concursar a la secció oficial del Festival de Sant Sebastià. A més, també es farà un homenatge a un director i dos actors que seran al Temporada Alta. Es proejctaran Madrid 1987 (15 de novembre), La ceremonia (22 de novembre) i La gran belleza (29 de novembre), coincidint amb les obres teatrals que presentaran a Girona el director David Trueba, l’actriu francesa Isabelle Huppert i l’actor italià Toni Servillo, respectivament.

Òpera des del MET

Una altra de les cites imprescindibles de la temporada, sobretot pels amants de l’òpera, és la continuïtat de les retransmissions operístiques en directe. La bona acollida del nostre públic en les darreres edicions i la qualitat artística i tècnica que ofereixen els espectacles de la Metropolitan Opera de Nova York fan que aquesta nova temporada es presenti més espectacular que mai. La inauguració serà el dissabte 5 d’octubre amb la retransmissió d’un gran clàssic com Els contes de Hoffmann de Jacques Offenbach, i fins al proper 31 de maig de 2025 oferirem, entre d’altres, Tosca de Puccini, Aida de Verdi o Les noces de Figaro de Mozart. La programació completa del MET es donarem a conèixer en les pròximes setmanes.

Cinema català

Continuant amb l’aposta que sempre ha realitzat el Cinema Truffaut pels cineastes catalans, i a banda de les ja mencionades presentacions d’Albert Serra i Carlos Marquès-Marcet, el proper dijous 12 de setembre (20h) el Truffaut tindrà la presència del director Marcel Barrena amb motiu de l’estrena del seu film El 47. Protagonitzat per Eduard Fernández i Clara Segura, explica una història verídica d’empoderament i lluita veïnal a la Barcelona dels anys 70, i tot apunta que serà un dels films més destacats de la nova temporada. Encara sense data confirmada, també es comptarà amb la presència de la cineasta Mar Coll, que estrena el 25 d’octubre el seu darrer film Salve Maria, després de l’estrena mundial el mes d’agost al Festival de Locarno.

Altres cicles i presentacions

El Cinema Truffaut també aposta per la col·laboració permanent amb altres entitats culturals de Girona, en aquest cas amb el Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, que en el marc de la seva exposició temporal L’idiota, oferirà al Cinema Truffaut un cicle de quatre pel·lícules que començarà el dimarts 10 de setembre (20.30h) amb Las margaritas, de Vera Chytilová, film restaurat recentment. El cicle continuarà amb L’enigma de Kaspar Hauser, de Werner Herzog (17 de setembre), Lazzaro felice, d’Alice Rohrwacher (24 de setembre) i I vitelloni, de Federico Fellini (1 d’octubre). A més, el Truffaut també acollirà l’homenatge a la cineasta Agnès Varda, que tindrà lloc el dimarts 17 de setembre, amb motiu de la publicació del llibre escrit per Imma Merino, membre del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona, Agnes varda: espigoladora de realitats i somnis. L’acte comptarà amb la presentació del llibre per part de la seva autora i amb la projecció de diversos curtmetratges de la cineasta.

Balanç provisional del 2024

El Cinema Truffaut fa un balanç molt positiu dels dos primers quadrimestres de l’any. Tot i el tancament per reformes durant tres mesos de la sala 2, el cinema aconsegueix un 30% més d’espectadors respecte a l’any 2023 a la mateixa data. A aquesta bona xifra d’espectadors hi ha contribuït especialment el film Casa en flames, de Dani de la Orden, que s’ha exhibit al llarg de deu setmanes i que amb 3.500 espectadors s’ha convertit en el segon més vist en la història del Truffaut només per darrere d’Estiu 1993. de Carla Simón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.