Cinema

cinema

Tres clàssics per celebrar els 90 anys de Sophia Loren

Llegenda de l’edat daurada del cinema italià i internacional, protagonista de títols mítics com Matrimoni a la italiana (1964), de Vittorio De Sica, o Una jornada particular (1977), d’Ettore Scole, Sophia Loren es convertirà el proper 20 de setembre en nonagenària. Nascuda el 1934 a Roma i descoberta als 22 anys pel seu productor i futur marit Carlo Ponti, l’actriu no només conserva una bona salut: fa tan sols quatre anys, encara va estrenar pel·lícula, La vida por delante, la 99a de la seva carrera.

Avançant-se uns dies als actes commemoratius, l’Istituto Italiano de Cultura de Barcelona (IIC), en col·laboració amb Cinecittà i el consolat italià a la ciutat, organitzen demà al vespre un petit cicle als cinemes Verdi amb tres pel·lícules de Sophia Loren, a qui els promotors de l’acte defineixen com “diva de Hollywood, icona mediterrània, símbol de talent i emancipació social, expressió eterna de la italianitat al món i, des de fa més de sis dècades, un mite capaç de resistir el temps, les modes i les transformacions del cinema i de l’star-system”.

Les tres pel·lícules que és podran veure, a les 17 h, 19 h i 21.45 h, són La Ciociara (Dos Mujeres) de Vittorio De Sica (1960), que li va valer l’Oscar; C’era una volta (Siempre hay una mujer), de Francesco Rosi (1967), i el film de ciència-ficció Peccato che sia una canaglia (La ladrona, su padre y el taxista), d’ Alessandro Blasetti (1954). Annamaria Di Giorgio, directora de l’IIC, explica que “hem triat tres pel·lícules molt diferents entre si, una comèdia, una pel·lícula fantàstica i un drama, per mostrar les diferents cares de l’actriu i les facetes que han caracteritzat els seus 75 anys de carrera”. Les sessions són gratuïtes, però cal fer reserva prèvia a l’adreça www.eventbrite.it/e/entradas-sophia-loren-90-anni-di-sogni-1000524755477



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Llibres

El nou projecte editorial d’Abacus Futur publicarà 250 novetats en català i castellà el 2025

Barcelona
cinema

Tres clàssics per celebrar els 90 anys de Sophia Loren

Barcelona
TEATRE

El tàndem Galceran-Belbel tensa la comèdia amb una situació de terror

BARCELONA
cinema

El 36è Festival de Cinema de Girona estrena la primera part dijous

Girona
cinema

Steven Soderbergh i Geoffrey Rush visitaran Sitges

Barcelona
ARTS EN VIU

Rècord: Barcelona supera els tres milions d’espectadors

BARCELONA
Cultura

Ha mort als 96 anys el pintor sabadellenc Xavier Oriach

música i ball

Soleá Morente, Montse Cortés, Benavent amb Tomasito i Chicuelo s’incorporen al FlamenGi

girona
Cultura

Mor Henny Moan, una de les actrius més rellevants del cinema noruec