Cinema

estrena de cinema

Equació emocional amb incògnites

Segons la conjectura de Goldbach, un dels problemes matemàtics més antics sense resoldre, tot nombre enter parell superior a 2 es pot escriure com a suma de dos nombres primers. Marguerite és una estudiant de Lió molt brillant que fa tres anys que l’investiga, però quan és qüestionada en una important presentació del seu treball es fan evidents les seves mancances en la gestió emocional. Tampoc no brilla en les relacions socials, però l’incident li fa aparcar les matemàtiques i iniciar una nova vida d’aprenentatge emocional (en l’amor, el sexe, l’amistat...), guiada per l’atzar.

El film El teorema de Marguerite , que també s’estrena en català, va fent girs i va prenent camins inesperats. La resolució és gairebé tan imprevisible com la conjectura de Goldbach, però funciona gràcies al magnetisme d’Ella Rumpf, l’actriu protagonista, que va guanyar el premi César a la millor actriu revelació del 2023. També permet de veure Jean-Pierre Darroussin com a catedràtic de matemàtiques a la prestigiosa Escola Superior de Lió, un paper als antípodes dels que acostuma a fer amb la trouppe de Robert Guédiguian, com el recent Que la fiesta continúe. La directora, Anne Novion, va estrenar El teorema de Marguerite a la secció oficial de Canes, fora de concurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia