Arquitectura

arquitectura

El COAC Girona proposa prop de 40 activitats per a aquesta tardor

Entre les propostes, que inclouen visites, conferències i jornades, destaquen les exposicions ‘Mirades: Terra. Rastres terrenals’ i ‘A mà. Arquitecte Hereu: joies i pintura 4’

La Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ha programat per a aquesta tardor prop de 40 activitats entre exposicions, conferències, visites, itineraris i jornades, que es portaran a terme a les seus de Girona, Figueres i Olot, així com en altres espais de les comarques gironines. Bona part de les propostes sorgeixen de la col·laboració amb diferents institucions i entitats del territori. Coincidint amb l’inici del curs escolar 2024/2025, també començaran diversos programes educatius com el Programa Nexes a l’Escola Cassià Costal de Girona i projectes amb l’Escola Guillem de Montgrí i les escoles d’Olot.

Exposició de Marc Torra

La programació s’obre amb l’exposició Mirades: Terra. Rastres terrenals, amb fotografies de Marc Torra, el 19 de setembre (fins el 8 de desembre). Vint instantànies mostraran a la sala d’exposicions La Cova de la seu de Girona, com els éssers humans interactuem amb el nostre entorn, humanitzant el paisatge amb les nostres accions i transformant la terra amb la nostra presència, tant de manera física com emocional. El 3 d’octubre hi haurà la conferència inaugural a càrrec de Marc Torra ( fragments.cat ).

El mateix 19 de setembre, la seu olotina del COAC obrirà l’exposició de les Obres premiades i seleccionades de la 26a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona (fins el 23 d’octubre). Com a activitat paral·lela, el dissabte 21 de setembre, es visitaran algunes de les obres seleccionades en aquesta i altres edicions, de la zona d’Olot. L’activitat continua a la Delegació Garrotxa-Ripollès amb l’acte Vint anys del POUM d’Olot, el 26 de setembre, amb la participació dels arquitectes Joan Albesa i Ramon Fortet.

A l’octubre, la Delegació de l’Alt Empordà del COAC ha programat la tercera edició del Taller de bones pràctiques d’arquitectura a l’Empordà (4 i 25 d’octubre), comissariat pels arquitectes Joan Falgueras i Clara Crous.

(Re)pensem Girona

Juntament amb l’Ajuntament de Girona, del 19 al 21 de novembre, s’han organitzat les jornades professionals i ciutadanes sobre transformació urbana (Re)pensem Girona per reflexionar sobre els canvis que està experimentant la ciutat i les transformacions urbanes necessàries per construir un futur sostenible i inclusiu.

Al desembre, la Demarcació de Girona del COAC iniciarà el nou cicle expositiu A mà en el qual s’exposaran, a la sala La Cova, pintures i obres de diversos formats d’arquitectes reconeguts. La primera de les mostres, que s’inaugurarà el 12 de desembre (fins el 16 de març), estarà dedicada a Francesc Hereu, amb el títol Joies i pintura 4. Arquitecte Hereu.

Societat i arquitectura

Marc Riera, president de la Demarcació de Girona del COAC , expressa la seva satisfacció per “presentar una programació tan rica i diversa que no només posa en valor l’arquitectura de les nostres comarques, sinó que també fomenta una connexió més estreta entre la societat i l’arquitectura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia