Música

música

Albert Guinovart obrirà la 29a temporada de Simfònics al Palau

El cicle coproduït per l’Orquestra Simfònica del Vallès inclourà 17 propostes simfòniques diferents i un total de 22 concerts, amb 4 estrenes absolutes

La temporada 24/25 del cicle Simfònics al Palau s’obrirà el proper diumenge 22 de setembre amb el Concert per a piano N.2 de Rakhmàninov, interpretat pel pianista Albert Guinovart. El programa també inclou Quadres d’una exposició, de Mussorgski amb la col·laboració de l’artista visual Borja González, i Mediterrani, de Juli Garreta, amb motiu de la commemoració, l’any 2025, del 150è aniversari del naixement i el centenari de la mort del compositor de Sant Feliu de Guíxols. Aquest concert inaugural, excepcionalment programat en diumenge, serà dirigit per Xavier Puig, titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), que coprodueix el cicle amb la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música Catalana. El cicle Simfònics al Palau ofereix, en la seva 29a temporada, 17 propostes simfòniques diferents, un total de 22 concerts que inclouen 4 estrenes absolutes, i estableix diàlegs amb altres disciplines artístiques per “apropar la música clàssica a nous públics de totes les edats”.

La nova temporada combina els grans clàssics del repertori simfònic com ara Beethoven, Mozart, Rakhmàninov, Bach, Mahler o Txaikovski, amb compositors dels segles XX i XXI, entre ells Rodrigo, Gershwin, Bernstein, John Williams, i estrenes d’Arnau Tordera, Raquel García-Tomás, Xavier Pagès i Marcos Fernández. A més, es tornen a programar dues de les propostes que van funcionar millor l’any passat: Pop-rock simfònic i Videojocs en concert. També destaca l’aposta per l’òpera, amb quatre títols sota la direcció de la Fundació Òpera a Catalunya, i un concert de Vespres d’Arnadí dedicat a Bach.

Aquesta temporada l’OSV convida artistes i intèrprets de diferents estils i procedències com ara Albert Guinovart, Borja González, , Toni Marsol, Luis Posada, Marta Mathéu, Arnau Tordera, Elisabet Franch, Mélanie Laurent o Soyoung Yoon i formacions com Kebyart, el Cor Jove i el Cor de Noies de l’Orfeó Català i Cor de Teatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Albert Guinovart obrirà la 29a temporada de Simfònics al Palau

barcelona
música

‘El Llibre Vermell de Montserrat’ s’estrenarà al febrer a Vic

Vic
comunicació

L’app de Catràdio, encara més connectada al territori

Barcelona
art

Søren Evinson representa a Horizon la performance de dansa ‘A Nation is Born in Me’

colera
arquitectura

El COAC Girona proposa prop de 40 activitats per a aquesta tardor

girona
Roger Mas
Cantautor

“Això de ‘reivindicar’ no m’ha agradat mai gaire”

Barcelona
estrena de cinema

Equació emocional amb incògnites

barcelona
Crítica

Una dona africana flairant el te a la Xina

Salvador Sunyer
Director del festival Temporada Alta, que comença aquest vespre amb el ‘Carmina Burana’ de la Fura dels Baus

“És un error que el director d'un festival no hi pugui programar les seves obres”

Barcelona