Música

Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

Final d’etapa a Vic, on Marc Lloret –amb Oriol Roca d’assessor artístic des del primer dia– s’acomiada com a director del Mercat de Música Viva de Vic després de catorze edicions en el càrrec. Entre els seus mèrits figuren haver delimitat eficaçment l’activitat professional (concentrada,des del 2016, a l’Atlàntida) amb la de festival i haver emfasitzat la idea que, com tots els mercats, el de Música Viva és, principalment, un lloc on fer negoci. “Teníem molt clar que el Mercat havia de fer honor al seu nom i ser útil, bàsicament, per vendre i comprar”, diu Lloret, per a qui esdeveniments com el de Vic, en l’era del Zoom, continuen sent “eficaços i eficients”. “Això és com la fruita, la verdura, la carn, el peix... en un mercat pots veure-ho, olorar-ho, comparar-ho, i amb la música passa el mateix. Parlar amb un mànager cara a cara no és el mateix que fer-ho per correu electrònic. I, a un artista, se’l valora millor constatant com reacciona el seu públic que no pas amb un vídeo a internet.”

Lloret se’n va “content i satisfet” de la feina feta, tot fent notar, també, el rejoveniment del sector musical a Catalunya. “Quan jo vaig començar a anar a aquestes fires m’hi trobava sempre gent molt gran, especialment en àmbits com el del jazz i la world music. Ara, en canvi, la indústria és una mica més variada i amb força gent jove que ha sabut fer-se un nom amb poc temps, tant als escenaris com en les oficines.” Mostra d’aquest rejoveniment és, precisament, la futura direcció del Mercat, ja que Joan Rial, triat nou director via concurs públic per als anys 2025 i 2026 (amb possibilitat de dos anys més), i que exercirà el càrrec amb els també vigatans Jordi Casadesús i Rubèn Pujol, no ha complert encara trenta anys.

Adeu als estils

La 36a edició del Mercat començarà avui a la tarda amb l’actuació de Lucia Fumero i, a través de 61 concerts de 59 grups i artistes (49 en la programació professional i 10 de la programació de festival), posarà en relleu, segons s’assegura en un comunicat, “la tendència entre els músics més joves a prescindir dels estils musicals i a difuminar les fronteres entre gèneres”. Poc menys d’un miler de professionals acreditats assistiran a concerts com els de Queralt Lahoz, Chicuelo amb Marco Mezquida, Júlia Colom, Maestro Espada. Gorka Urbizu, Sandra Monfort, Koko-Jean & The Tonics i Marc Miralta Flamenco Vibes. Al Sucre i a la plaça Major, en la part més lúdica del que es programa fins diumenge a la capital de l’Osona, s’hi esperen artistes com Mushkaa, Albert Pla, Joana Serrat, Roba Estesa, Miki Núñez i Els Amics de les Arts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia