Cinema

cinema

Begur celebra la desena edició del seu Festival de Cinema

El fotògraf britànic Laurie Sparham rebrà el primer Premi Josep Carreras

El Festival de Cinema de Begur celebra la seva desena edició, aquest any amb un programa ple de novetats i propostes cinematogràfiques que pretenen atraure tant als cinèfils com als espectadors més joves. Un dels moments més esperats serà la presentació del nou Premi Josep Carreras, un reconeixement que porta el nom del famós fotògraf de Begur, qui va immortalitzar Elizabeth Taylor durant la seva mítica estada a la Costa Brava.

En aquesta edició inaugural del premi, el guardó ha estat concedit al prestigiós fotògraf britànic Laurie Sparham, reconegut mundialment per les seves icòniques fotografies de rodatges cinematogràfics. Sparham, és un fotògraf britànic especialitzat en la fotografia de rodatges cinematogràfics. Ha treballat en produccions de gran èxit com The King’s Speech, (El discurs del Rei) Beauty and the Beast (La Bella i la Bèstia) i Paddington o Madame Curie. La seva capacitat per captar moments íntims i visuals impactants al plató l’ha convertit en un dels fotògrafs més reconeguts de la indústria i el seu estil ha estat fonamental per preservar l’essència de moltes pel·lícules. Laurie Sparham recollirà personalment el premi durant la jornada inaugural on es projectarà el film irlandès The Miracle Club.

A més, catorze llargmetratges competiran pel Coral d’Or, el màxim guardó del festival, una selecció acurada que reunirà les millors propostes cinematogràfiques del panorama actual del gènere de comèdia. El festival també inclou una programació de curtmetratges de comèdia procedents de diverses nacionalitats, oferint al públic una visió diversa i fresca del gènere. La secció anomenada La Mirada Femenina donarà protagonisme al cinema dirigit, escrit i/o produït per dones, reafirmant el compromís del festival amb la igualtat i la diversitat en la indústria cinematogràfica.

El festival organitza també per primera vegada el Begur Film Market, una jornada per professionals, per tal de contribuir a la difusió de llargmetratges inèdits a l’Estat que busquen agents i distribuïdors pel mercat espanyol.

Com cada any, el Festival de Cinema de Begur no s’oblida dels més petits, amb sessions especialment dedicades a ells, plenes de diversió i entreteniment que faran gaudir tota la família i de les presentacions de llibres i audicions de música de pel·lícules, aquest any amb les bandes sonores de Nino Rota com a protagonista.

Amb aquesta desena edició, el festival es consolida com un referent cultural de la Costa Brava, oferint una proposta variada i atractiva que connecta amb diferents públics i reafirma el seu compromís amb el cinema de qualitat.

Per a més informació sobre el festival i la programació completa, visiteu el lloc web oficial: begurfilmfest.com



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia