Música

música

L’Auditori inicia temporada amb ‘Daphnis et Chloé’

L’Auditori ha presentat avui el concert inaugural de la temporada 2024-2025 de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) que per tercer any consecutiu estara dirigida pel mestre Ludovic Morlot. El nou curs té el lema de (Contra) Natura i presenta una reflexió sobre la relació entre la creació artística, intrínsecament humana, i la natura.

La temporada comença aquest divendres amb un concert amb la interpretació íntegre de Daphnis et Chloé. Durant el concert, a banda de l’execució sencera del ballet de Maurice Ravel, també hi haurà una selecció de cançons de Frederic Mompou i la icònica Rhapsody in Blue, de Georges Gershwin.

La soprano Núria Rial i el pianista Lucas Debargue seran els solistes convidats d’aquest primer concert amb la col·laboració de l’Orfeó Català liderant el cor.

La selecció de cançons de Frederic Mompou sobre textos de Paul Valéry, serà orquestrada especialment per a l’ocasió per Albert Guinovart i comptarà amb la veu de la soprano Núria Rial.

La icònica Rhapsody in Blue, del compositor nord-americà Georges Gershwin, està concebuda per la participació d’un piano solista, Lucas Debargue, que alterna la “delicadesa amb una animositat rítmica que amenaça d’engolir-lo”.

Des de l’Auditori han explicat que està previst que el pianista acompanyi l’OBC en la seva visita a Lió com a continuació de la gira europea de la temporada passada. El violinista Renaud Capuçon acompanyarà l’orquestra a Amsterdam i la violinista Carolin Widmann a Madrid.

La temporada 2024-2025 de l’OBC oferirà altres concerts destacats, com ara la Sisena simfonia Pastoral, de Beethoven, els esbossos simfònics de Debussy a La mer, la primera simfonia Tità de Mahler’, la cinquena simfonia de Sibelius i l’Alpina. de Strauss. A més a més, l’OBC té previst estrenar, juntament amb la soprano Anna Prohaska, l’obra Dream Requiem, de Rufus Wainwright.

En roda de premsa, el director de L’Auditori, Robert Brufau, ha anunciat les novetats del segell de L’Auditori, que després de la bona rebuda internacional del primer disc de la integral de Ravel, l’OBC i la BMB continuaran treballant tant en l’obra del compositor francès com en la línia patrimonial amb Manuel Oltra, Héctor Parra, Octavi Rumbau, Albert Guinovart, Salvador Brotons, Luís Codera Puzo, Joan Magrané i Ricard Lamote de Grignon. En la línia editorial dedicada a les dones compositores hi haurà la publicació d’enregistraments de Betsy Jolas, Raquel García-Tomás i Gabriella Smith.

Sobre la renovació acústica que ha experimentat la Sala 1 de L’Auditori, Brufau ha explicat que els treballs ja han finalitzat i que es podran gaudir aquest cap de setmana. El director de L’Auditori ha assegurat que la reforma suposa un pas molt “rellevant” per la institució i l’OBC perquè ofereix condicions de treball perquè es pugui portar la música a “un nivell següent”. “Especialment per l’escolta des de l’escenari, però també des del públic. Els balanços estaran molt més ben treballats. És la millor sala simfònica del país”, ha assegurat Brufau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia