Altres

Cultura

Iniciades les obres de la biblioteca de Vilafranca, que obrirà portes el 2026

Suposen una inversió de 3,7 milions d’euros

Es tracta de la segona de la ciutat, que estarà situada a la nau Cortina

Nou pas endavant per obrir a la tardor de 2026 la segona biblioteca a Vilafranca del Penedès. Aquesta setmana han començat les obres de rehabilitació de la nau Cortina, que s’espera que s’allarguin fins a finals de 2025. Després caldrà dotar l’equipament del mobiliari i instal·lacions necessàries perquè obri portes passat l’estiu de 2026. Els treballs han estat adjudicats per un import de 3,75 milions d’euros. La nova biblioteca es dividirà en tres plantes: baixa, semi-soterrani i planta primera. Segons el consistori, a la planta baixa hi haurà l’accés principal, a tocar d’una nova plaça, que també es vol urbanitzar, al costat al carrer Sarriera. Hi haurà un espai de trobada informal de famílies i petits lectors, un de lectura per a tots els públics i, finalment, un d’informació i suport. El semisoterrani estarà dividit en un pati amb grades, una sala polivalent, espai de treball intern i un magatzem. I, per últim, l’altell s’utilitzarà com a zona d’estudi i formació. L’actuació a la nau inclou també la rehabilitació de les façanes i la reforma integral de la coberta . La nova biblioteca disposarà d’una superfície construïda de 1.415m2, amb una capacitat per a 20.000 documents i un aforament màxim d’unes 600 persones.

La nau on s’ubicarà es va construir a finals del segle XIX, l’any 1895, segons projecte de Santiago Güell i Grau. Es van fer, però, diferents reformes posteriors. Segons el regidor d’Espai Públic, Miquel Madialdea, “la nova biblioteca en aquest nou eix d’activitat econòmica i serveis que és el carrer Comerç junt amb la cobertura i urbanització de la llosa de les vies tocant a l’estació, ha de ser un revulsiu per aquesta zona de la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia