Arquitectura

Cultura

Mor Christopher Benninger, deixeble de l’arquitecte català Josep Lluís Sert

Va tenir una forta influència en el desenvolupament urbanístic de l’Índia

L’arquitecte i urbanista Christopher Charles Benninger ha mort avui, a l’edat de 81 anys, a causa d’un càncer, segons ha anunciat el gerent i cofundador del despatx d’arquitectura Christopher Charles Benninger Architects (CCBA).

Nascut als Estats Units, va llicenciar-se en Filosofia i Lletres a la Universitat de Florida i va participar en la fundació del Partit de la Llibertat, que sota el lideratge de Martin Luther King, va ajudar a organitzar el Congrés per a la Igualtat Racial (CORE). També va fer diversos actes d’activisme com la d’entrar a sales de cinema i restaurants segregats amb els seus amics afroamericans, obligant els propietaris a permetre’ls l’accés.

El 1967 va completar el seu màster en Arquitectura a Harvard. Allà va tenir com a professor el prestigiós arquitecte català Josep Lluís Sert, el qual formava part del Grup d’Artistes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània, i que s’havia exiliat a Nova York l’any 1939 amb la derrota de la Guerra Civil. Sert, que també havia col·laborat amb el Pla Macià per remodelar la ciutat de Barcelona, el va influenciar per dedicar-se a l’urbanisme. Acabats els estudis va exercir de professor una temporada als EUA i a partir de 1972 es va traslladar a l’Índia per treballar com a assessor del Centre de Planificació i Tecnologia Ambiental. També va cofundar la Facultat de Planificació Urbanística, i més endavant va ser investit doctor honoris causa per la Universitat CEPT. El 1983 va redactar un document per la comissió de les Nacions Unides sobre els assentaments humans, i el 1986 va defensar amb èxit davant el Banc Asiàtic de Desenvolupament una ampliació d’ajuda financera pel sector del desenvolupament urbanístic de l’Índia. Al llarg de la seva carrera també va formar part del consell de redacció de la revista Cities, publicada al Regne Unit.

Entre les seves obres més apreciades com a arquitecte hi ha el disseny de l’Indian Institute of Thecnology, Hyderabad, el de la Universitat Azim Premji de Bengaluru, o la UWC Mahindra College, el qual li va valer el premi al dissenyador de l’any de 1999.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia