Llibres

Terrassa dona a conèixer el seu entramat literari a la segona Fira del Llibre en Català

Tot l’entramat literari terassenc i català en exposició. Des de les deu del matí fins a les vuit del vespre d’aquest dissabte al Raval de Montserrat s’hi podran trobar 31 paradistes amb escriptors, editorials, llibreries o entitats culturals i cíviques que complementaran totes les activitats que s’han anat realitzant des dels passat 20 de setembre –lectures i presentacions, tallers, exposicions, converses temàtiques o tertúlies literàries– i que configuren la segona edició de la Fira del Llibre en Català a Terrassa, organitzada per la Comissió de Llengua i Cultura del Consell Local de la República amb el suport de 24 entitats i institucions. Una segona edició que, a més, s’ha estès amb activitats a les biblioteques i escoles a les poblacions veïnes de Matadepera, Viladecavalls, Vacarisses i Rellinars.

La iniciativa es va gestar l’any passat per la necessitat que la tercera ciutat en població de Catalunya tingués la seva pròpia fira que mostrés “la riquesa del seu teixit cultural, que inclou llibreries, editorials, autors, traductors, il·lustradors i altres perfils de l’entramat del món literari, com ara correctors i biblioteques, i també les entitats culturals”, asseguren els organitzadors, però també per promocionar el llibre i altres publicacions en català, tot estimulant-ne la lectura, a més d’enfortir la xarxa literària i contribuir a dinamitzar les llibreres i editorials locals.

Una de les novetats de l’edició d’enguany és que hi haurà dos escenaris; un ubicat davant del Mercat de la Independència, i l’altre a l’atri de l’Ajuntament, en què s’hi faran activitats per a totes les edats, amb la col·laboració altruista d’artistes terrassencs i on també participaran escriptors, editors i il·lustradors com recull el programa .

La inauguració anirà a càrrec de l’escriptor terrassenc Vicenç Villatoro i posteriorment Jordi Badia, autor del llibre No val a badar (2023), i Pere Cardús, especialitzat en comunicació i periodisme mantindran una Conversa intraduïble, en la que donaran visibilitat a la feina dels traductors. Com a convidat a la mostra hi assistiran la Nova Editorial Moll, que celebra el seu 90è aniversari, i la llibreria La Lila i els contes, ambdues de Palma de Mallorca. També s’hi podrà trobar la Revisteria mòbil de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC).

Entre les activitats programades s’hi posarà escoltar un concert musical i poètic, espectacles de contes, xerrades amb escriptors que també signaran llibres, un col·loqui amb els autors Sílvia Alcàntara, Josep Anglada, Montserrat Espallargas, Feliu Formosa, Àlvar Masllorens i Vicenç Villatoro, o il·lustracions en directe projectades en pantalla a partir de la lectura de poemes de Joana Raspall, entre altres.. A més, a la cantonada amb el carrer de la Unió es podrà jugar a un Scrabble gegant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.