Arts escèniques

arts escèniques

La companyia emergent Urmah estrena demà ‘Els cecs’ a La Planeta

Aquest muntatge de titelles per a adults és una adaptació lliure de l’obra clàssica del teatre simbolista de Maeterlinck i va guanyar l’última edició d’Estrena’t al territori

Urmah, companyia formada per quatre joves estudiants de l’últim curs de l’Institut del Teatre de Barcelona, representarà a La Planeta, demà i dissabte, el projecte de titelles per a adults Els cecs. Es tracta d’una adaptació lliure de l’obra clàssica del teatre simbolista del dramaturg belga Maurice Maeterlinck (1862-1949), on es tracten des d’un punt de vista moral i autocrític la ceguesa interior i l’aïllament. “Un viatge cap al món sensible i cap a allò que no es pot emparaular, un més enllà recobert de misteri i misticisme com és el món simbòlic”, expliquen des d’Urmah.

Les sales teatrals organitzadores de la segona convocatòria d’Estrena’t al territori, entre les quals hi ha La Planeta , van decidir que la companyia teatral Urmah fos la guanyadora de l’edició del 2024. El resultat de la seva proposta es representarà també a la Sala La Mercantil (Balaguer), Teatre de l’Aurora (Igualada), La Casa del Teatre Nu (Sant Martí de Tous), Sala Trono (Tarragona) i el Festival RBLS. El projecte compta amb el suport de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). Estrena’t al Territori és una de les mesures del I Pla d’Impuls del teatre de Catalunya 2023-2026.

“En el procés d’adaptació d’Els cecs vam optar per una investigació de caràcter filosòfic sobre la mirada. A partir de José Saramago amb Ensayo sobre la ceguera i una revisió del Mite de la caverna de Plató, ens apropem a una idea estètica de l’obra on la ceguesa no forma sols part de la condició física del titella, també forma part del seu interior, la seva personalitat. La nostra intenció és crear un treball fidedigne a la idea de no representar vagament i estereotipadament la ceguesa, sinó tractar-la des d’un punt de vista més aviat moral i autocrític: la condició de la nostra mirada avui en dia. La ceguesa interior i l’aïllament considerem que són dues de les grans tragèdies del segle XXI”, afegeixen des d’Urmah sobre aquest projecte escènic, amb direcció i autoria d’Andreu Martínez, que interpreten Lulu Sauch, Clara Climent, Núria Ginestà i Joan Martínez. L’escenografia i la il·luminació és obra d’Ona Grau Cirera; l’espai sonor, d’Adrià Girona, i el vestuari, de Míriam Alemany Garnés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.