Art

art

Dues obres més de l’antiga col·lecció Plandiura seran públiques

Al llarg del segle XX, la col·lecció Lluís Plandiura (Barcelona, 1882-1956) va enriquir els museus catalans. Al segle XXI continua sent així. La Generalitat ha adquirit avui a la sala de subhastes Bonanova dues obres procedents dels fons que va reunir el ric industrial i que estaven en mans dels seus descendents: l’esbós de la Penya del Colón, de Xavier Nogués, una pintura mural que havia embellit l’hotel d’aquest nom ubicat a la cantonada de Plaça Catalunya amb Passeig de Gràcia, i el retrat més famós de Plandiura, signat per Ricard Canals. L’administració s’ha adjudicat el parell de peces per 25.000 euros i 18.000 euros (comissions a part), respectivament.

A la sala Bonanova s’han posat a la venda avui dinou obres més de l’antic conjunt artístic del cèlebre col·leccionista tan vinculat als fons del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Han trobat compradors, en aquest cas particulars, un Marià Pidelaserra (1.500 euros), un Melcior Domenge (425 euros), un Joaquim Mombrú (750 euros), un Iu Pascual (1.000 euros), un Manuel Humbert (1.200 euros) i un Oleguer Junyent (2.600 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia