Llibres

premi

Lola López Mondéjar, premi Anagrama d’assaig

El títol Sin relato. Atrofia de la capacidad narrativa y crisis de la subjetividad, de Lola López Mondéjar, ha estat declarat guanyador del 52è premi Anagrama d’assaig, dotat amb 10.000 euros i la publicació. Demà passat ja serà a la llibreries.

L’obra ha estat triada entre 167 originals procedents de fins a 15 països. El jurat d’aquesta edició ha estat format per Jordi Gracia, Pau Luque, Daniel Rico, Remedios Zafra i les editores Silvia Sesé i Isabel Obiols. Fonts del jurat han declarat sobre l’obra que és “un intens i polifònic diàleg amb la filosofia, la psicoanàlisi, el cinema i la literatura”.

“Lola López Mondéjar mira d’explicar-se les causes i conseqüències d’una malaltia que s’ha escampat d’una manera que veu cada dia a la clínica, la dificultat d’explicar-se a ells mateixos que pateixen els fills del capitalisme digital, signe inequívoc i inquietant de la creixent buidor del món interior i de la pèrdua de pensament crític i de la imaginació”, ha detallat Daniel Rico.

Lola López Mondéjar (Molina de Segura, 1958) és psicoanalista i escriptora, autora d’assajos, i també obres de ficció com ara Mi amor desgraciado, La primera vez que no te quiero, Cada noche, cada noche, i els llibres de relats El pensamiento mudo de los peces, Lazos de sangre i Qué mundo tan maravilloso. A Anagrama ja havia publicat Invulnerables e invertebrados.

A l’obra guanyadora, entre la filosofia, la psicoanàlisis i la sociologia, l’autora analitzat els nous fenòmens culturals per traçar una cartografia de la disminució de la capacitat narrativa. Una atrofia associada a la dificultat d’expressar amb paraules el pensament i a un dèficit del pensament mateix i de la imaginació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.