Arquitectura

arquitectura

El COAC commemora el Dia Mundial de l’Arquitectura amb una visita a les cases de Correa & Milà a Cadaqués

L’activitat, que va tenir lloc dissabte passat, va reunir una seixantena de participants

La Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya es va sumar a la commemoració del Dia Mundial de l’Arquitectura, amb una visita a les icòniques cases de l’arquitectura moderna de Cadaqués, projectades a la segona meitat del segle XX. Aquesta activitat, que va tenir lloc dissabte passat amb una participació de més de seixanta persones, s’afegeix també a les diverses Arquivoltes que el COAC organitza durant l’any a tot el territori.

L’itinerari, titulat Correa & Milà, mestres i alumnes, el qual commemora el centenari del naixement dels arquitectes Federico Correa (Barcelona, 1924-2020) i Alfonso Milà (Barcelona 1924-2009), va estar guiat pels arquitectes Aureli Mora i Omar Ornaque, de l’estudi AMOO . Durant la visita, es van visitar obres com la casa Alfonso Milà, de Correa & Milà (1954); la casa Senillosa, de José Antonio Coderch (1956); els apartaments d’Es Colomer, d’Oscar Tusquets i Lluís Clotet (1970) i la casa Julià, de Correa & Milà (1960).

Als anys cinquanta, Cadaqués es va convertir en un escenari perfecte per al desenvolupament de les idees apreses per Correa i Milà sota la tutela de Josep Antoni Coderch (Barcelona, 1913-1984). Els arquitectes van adaptar els recursos locals per donar vida a espais que, tot respectant l’essència de l’arquitectura tradicional, oferien una modernitat subtil i refinada, transformant l’experiència de viure en aquest entorn tan característic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]