Còmic

còmic

La Girocòmic arriba als 200 expositors i premia Jordi Lafebre

La 8a edició de la fira del còmic, el manga i l’entreteniment tindrà lloc dissabte i diumenge vinent a la Fira de Girona

La Girocòmic, la fira del còmic, el manga i l’entreteniment, celebrarà la seva 8a edició aquest cap de setmana a Fira de Girona, amb 200 expositors i més d’un centenar d’activitats, entre el dissabte 12 i el diumenge 13 d’octubre, de les 10 del matí a les 8 del vespre. En aquesta edició, la fira premiarà el dibuixant barceloní Jordi Lafebre (1979) en reconeixement a la seva trajectòria professional, que ha aconseguit triomfar al mercat europeu gràcies a obres com ara la recent Soc el seu silenci (Norma), que ja ha rebut diversos guardons i reconeixements, sobretot a França. A més del seu premi principal, la Girocòmic recupera el premi Santi Navarro a un autor o autora revelació, que es farà públic el dissabte a les 13 h, a l’escenari principal de la fira, en el moment en què també Lafebre recollirà el premi.

Zona infantil més gran

En aquesta 8a edició, la fira ha millorat la seva oferta incorporant un espai dedicat al podcast i ampliant també la zona infantil. La Girocòmic ha programat conferències, tallers, signatures, manualitats, tornejos, música en directe, balls, classes magistrals, exposicions, zona gastronòmica i espai de videojocs i jocs de taula. La fira destaca per la seva artist alley, que reuneix un centenar d’artistes, que hi exposen i venen directament els seus treballs.

Ludus Cosplay

La passarel·la cosplay és una de les activitats estrella i hi participen unes cinquanta persones. El jurat d’aquesta edició compta amb cosplayers reconeguts com ara els catalans Hiyartist i Wonderous Joan i, arribat des de Ciutat del Cap (Sud-àfrica), en Ludus Cosplay .

Cartell de Sílvia Cabria

El cartell d’aquesta edició és obra de la gironina Sílvia Cabria, seguint el compromís de la fira d’encarregar-lo a artistes locals. Els anteriors els signen PepeFar (2016), Xavier Felip (2017), Rafater (2018), Paco Cavero (2019), Joan Codina Negre (2021), Carles Dalmau (2022) i Ruth Ginesta (2023).

Exposició de Vizcarra

La fira inclourà l’exposició Trenta anys de caricatures de Vizcarra, un homenatge a la trajectòria d’un dels caricaturistes més coneguts de Catalunya i de l’Estat espanyol, amb més de tres dècades de carrera, Vizcarra ha retratat amb el seu particular estil centenars de figures del món de l’espectacle, la política, l’esport i la cultura.

Actuació de Miree

La Miree és una cantant i compositora professional que produeix cançons originals i interpreta versions de cançons en diversos idiomes, com espanyol, japonès, català, coreà i anglès. El seu estil musical és molt divers, abastant des del pop i rock fins a la música alternativa, tot i que la seva especialitat són les bandes sonores de videojocs i anime. Un dels seus treballs més destacats ha estat la interpretació i composició per a One Piece Film: RED en les versions catalana i espanyola. Actuarà el dissabte a les 17.45 h a l’escenari exterior.

Itspoli

La Paula Bertó (més coneguda com a @itspoli__) és una generadora de contingut de València, molt activa a TikTok, Instagram i YouTube, on comparteix el seu procés de creació d’il·lustracions al voltant dels seus temes preferits: manga, anime, videojocs, Pokemon… i fins i tot una mica de Disney i Marvel. Té una gran comunitat de seguidors sobretot entre el públic infantil. Estarà a l’aula podcast el dissabte 12 d’octubre a les 11.00 h i tot seguit a l’espai Meet & Greet.

María Hesse

La María Hesse és una de les il·lustradores espanyoles més reconegudes del país. Sevillana d’adopció, va néixer a Huelva el 1982. Ha treballat per a grans revistes i editorials. Ha publicat Orgullo y prejuicio (Alfaguara, 2017), Frida Kahlo. Una biografía (Lumen, 2016), Bowie. Una biografía (Lumen, 2018), Marilyn. Una biografía (Lumen, 2020), Malas Mujeres (Lumen, 2022) i a la Girocòmic hi presentarà Miedo (Lumen, 2024). Signarà el dissabte 12 d’octubre a les 17.30 h.

Les entrades

Les entrades del Girocòmic per a un sol dia tenen un preu de 10 euros, i de 5 euros per als menors de 16 anys. Els menors de 4 anys tenen l’entrada gratuïta. L’entrada Plus, per als dos dies, costa 15 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.