Cultura

Els manresans Gossos recullen el disc d'or per l'àlbum 'Metamorfosi'

Música

El grup manresà Gossos ha recollit aquest dilluns el primer disc d'or per l'àlbum Metamorfosi, el tercer de la seva discografia, que ja ha superat les 42.000 còpies venudes. El lliurament s'ha fet al Zoo de Barcelona, abans d'un recital acústic organitzat per la revista Enderrock i Música Global, que ha comptat amb uns 300 seguidors d'aquesta banda de pop-rock. Els cinc components actuals de Gossos han fet un repàs de les cançons d'aquest disc, del 1997, en què no han faltat Metamorfosis, No tinguis por i Condemnats, i han explicat als seus fans que ja estan treballant en el pròxim disc, després de l'èxit d'Oxigen.

Els manresans Gossos estan passant una bona època. Així ho reconeixia una de les seves ànimes, Natxo Tarrés, abans de recollir de mans de l'editor d'Enderrock, Lluís Gendrau, el disc d'or per Metamorfosi, l'àlbum que els va donar un so propi, gràcies a la producció de Suso Saiz i l'enginyeria sonora de José Encinas.

Els agraïments de Natxo Tarrés en nom de la banda han anat cap a ells i cap a totes les persones que han contribuït a l'evolució de Gossos, una formació que ha passat per periples de tota mena, segons bromejava Oriol Farré, fins a arribar al novè disc, Oxigen, editat per la discogràfica Música Global, on se senten com a casa, segons Natxo Tarrés.

El grup, que celebra el quinzè aniversari, s'ha mostrat molt proper i entregat al públic, que ha corejat totes les cançons d'aquell primer gran èxit de Gossos. Tot i viure "en un país molt petit amb dificultats per existir", Natxo Tarrés ha explicat que procuren mostrar la idiosincràsia dels catalans en els concerts que han començat a fer per Europa, com a l'últim a Berlín.

La seva intenció és portar Oxigen, l'últim treball, més enllà dels Pirineus, però tenir un país sense Estat fa que tot "sigui més estrany", explicava Natxo Tarrés al públic. També han avançat als més fidels seguidors, que han assistit al concert amb una invitació d'Enderrock, que ja estan treballant en el pròxim disc. "No sabem ni quan ni com, però tenim ganes, més ganes que mai, de dir coses", ha afegit Tarrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.