Llibres

fira literària

Important presència catalana a la Fira del Llibre de Frankfurt

La 76a edició de la Fira del Llibre de Frankfurt, que té lloc del 16 al 20 d’octubre, comptarà amb un estand que representarà a la literatura catalana i que sota el lema Catalonia, Land of Books; Barcelona, City of Literature, acollirà una representació del sector editorial i institucional. L’estand s’emmarca en la línia d’accions que el departament de Cultura du a terme per impulsar la literatura catalana i la internacionalització del sector editorial.

La consellera de Cultura, Sònia Hernández Almodóvar, participarà en una trobada amb el sector a l’estand dimecres a la tarda. Hi seran presents els editors i autors catalans presents a la fira; representants de les diverses institucions organitzadores de l’estand i una àmplia representació d’agents internacionals del llibre, a més del director de l’Institut Ramon Llull (IRL), Pere Almeda, i del director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Edgar Garcia.

L’estand, organitzat per Catalan Arts, la marca d’internacionalització de ICEC, amb IRL, el Gremi d’Editors de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, ofereix una imatge conjunta del sector i proporciona als professionals un espai de negoci. A més també reunirà representants de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana i de l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Aquest any seran presents a l’estand català un total de 38 editorials, de literatura general, especialitzada, infantil i juvenil i també còmic. A banda de les editorials acreditades, també seran a Frankfurt vint grups editorials catalans amb estand propi.

L’IRL ha concertat reunions amb editors d’arreu del món per continuar impulsant la traducció de la literatura catalana a d’altres llengües, consolidar la seva presència en els mercats estables i obrir noves oportunitats en països estratègics i emergents. En els últims cinc anys s’han publicat més de 1.500 traduccions d’obres literàries originals en català.

La Fira del Llibre de Frankfurt és una cita imprescindible dins el calendari anual de treball dels editors catalans i d’altres agents de la cadena de producció del llibre. Congrega més de 7.000 empreses que hi donen a conèixer les seves novetats i es calcula que el 80% dels contractes anuals de drets d’autor de l’àmbit editorial internacional se signen durant aquests dies.

A Barcelona es concentra més del 50% de la producció i la facturació de la indústria editorial de l’Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia