Música

música

El Festival de Jazz Costa Brava celebra 30 anys amb Kyle Eastwood i Myles Sanko

El festival, que comença avui amb la projecció de ‘Bird’, ha programat una dotzena d’actuacions fins al 20 d’octubre a diferents espais del municipi

El Festival de Jazz Costa Brava celebra la seva 30a edició entre avui i el 20 d’octubre, amb una dotzena d’actuacions que tindran lloc a diferents espais del municipi, entre els quals destaquen el del contrabaixista nord-americà Kyle Eastwood, que aquest dissabte oferirà amb el seu quintet el concert d’homenatge al seu pare, el cèlebre actor i director Clint Eastwood ( Eastwood by Eastwood ) al Teatre Municipal de Palafrugell (TeMePé, 20 h); i el del cantant britànic de soul Myle Sanko, que presentarà el seu recent últim disc, Let in unfold , el dissabte 19 d’octubre, també al TeMePé, acompanyat per una banda de cinc músics.

Per prologar la presència d’Eastwood, el festival s’obrirà aquesta nit, a les 21.30 h, amb la projecció al TeMePé d’un dels grans clàssics del seu pare com a director, Bird (1988), el seu homenatge al mític saxofonista Charlie Parker. És una sessió gratuïta, en versió original subtitulada, per cortesia del cineclub Garbí.

Demà, divendres 11, tindrà lloc a la Biblioteca Municipal la presentació del llibre de Pere Pons sobre Tete Montoliu (18 h), i al vespre s’ha programat un concert al TeMePé de la cantant palafrugellenca Neus Mar amb la nova formació Latin Feeling: Abel Leyva (piano), Emilio Sánchez (guitarra, tres cubà, veu), Guillermo Calliero (trompeta), Joni Aldunate (contrabaix) i Gustavo Rabi (percussions).

El dissabte, 12 d’octubre, a la plaça Nova hi haurà les actuacions, a partir de les 11.30 h, dels combos de l’Escola de Música de Palafrugell i de la seva Energia Big Band amb la cantant Koko Jean. A la tarda tindrà lloc una classe d’iniciació al lindy hop, també a la plaça Nova, i una actuació gratuïta del quintet jove Coure, al pati de Can Genís (18 h), abans de l’actuació de Kyle Eastwood.

El diumenge, 13 d’octubre, la prestigiosa Sant Andreu Jazz Band, dirigida per Joan Chamorro, actuarà a la plaça Nova, a les 12 del migdia, amb el cantant i saxofonista Edu Ferrer com a convidat especial.

La segona setmana del festival començarà el dimecres 16 a la biblioteca, amb l’espectacle familiar de titelles La bruixa del jazz (17.30 h). El divendres 18, al TeMePé, hi actuarà Aura i Biel Quartet, i el dissabte 19 una cercavila i un concert a la plaça Nova de BKT Brass Band (12 h) poques hores abans de l’actuació de Myles Sanko. El festival es clourà el diumenge 20 d’octubre amb un concert a la plaça Nova, protagonitzat per Monica Green Sextet, que hi presentarà We are all soul.

El Festival de Jazz Costa Brava està organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell, amb el suport de la Generalitat i de la Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.