Còmic

còmic

La Girocòmic reconeix Roger Giménez amb el Premi Santi Navarro a l’autor revelació

La fira gironina del còmic, el manga i l’entreteniment ha tancat aquest vespre amb més de 8.000 visitants, xifra que ja havia assolit a les darreres edicions

La Girocòmic ha reconegut avui el dibuixant i dissenyador gràfic Roger Giménez (Barcelona, 1983) amb el Premi Santi Navarro, a l’autor revelació. Giménez, creador del personatge Màrius Rumbeta Carmona, va publicar la tardor passada la seva primera obra llarga, El far del temps ( Amaníaco Ediciones ). Aquest premi s’ha recuperat amb la voluntat de continuar lliurant-lo en properes edicions. Ja el 2019 es va premiar Andre Torrejón, però amb la irrupció de la Covid-19, no hi va haver segona edició del guardó fins ara.

La vuitena edició de la Girocòmic, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Fira de Girona, s’ha tancat aquest vespre amb un bon balanç de públic: més de 8.000 espectadors, en la línia de les últimes edicions.

La nova Aula Podcast i la zona infantil ampliada han estat dos dels elements més destacats d’aquesta edició. També hi ha hagut conferències, tallers, signatures, manualitats, tornejos, música, balls, expositors, classes magistrals, exposicions, zona gastronòmica, videojocs i jocs de taula.

Més internacional

Per aquesta 8a edició, la fira ha comptat amb diversos participants internacionals que, segons els organitzadors, “la consoliden com a fira de referència i situen Girona al circuit de fires europees on fer parada i fonda”.

Un dels membres del jurat de la Passarel·la Cosplay, celebrada dissabte, ha estat el reconegut cosplayer Lucas Michael Andalis, conegut com Ludus. Aquest creador va ser campió de cosplay de la Comic Con Africa 2022 i ha vingut des de Ciutat del Cap (Sud-àfrica) per participar a l’esdeveniment. És un professional amb més de 10 anys d’experiència que es dedica exclusivament a la recreació de personatges, la generació de continguts per a xarxes i l’assistència a fires i salons on mostra les seves creacions. Aquesta tarda també ha ofert una conferència sobre la seva experiència com a cosplayer professional. L’acompanyaven els catalans Hiyartist i Wonderous Joan, també reconeguts cosplayers del circuit nacional.

Aquesta edició ha comptat també amb Jorge Sánchez Armas, un caricaturista i periodista cubà que, a part de participar a l’espai de signatures, ha ofert una conferència anomenada Una retrospectiva del còmic cubà, en la qual ha explicat que el còmic cubà va néixer com una forma d’expressió política davant de l’ocupació dels Estats Units entre 1899 i 1902. La presència de l’autor s’ha completat amb una exposició de les seves obres més representatives.

A part d’una important oferta d’autors catalans i de la resta de l’Estat espanyol, la fira ha comptat amb expositors de França i de Bèlgica. Dissabte es va lliurar el Premi Girocòmic a la trajectòria a un autor català que triomfa al mercat francès i belga: Jordi Lafebre. Avui també ha destacat la xerrada que ha ofert el valencià Salvador Larroca, amb una llarga trajectòria internacional vinculada a Marvel.

La fira ha arribat a la xifra rècord dels 200 expositors, la meitat dels quals a l’Artist Alley, situat a l’anella superior del recinte firal. Hi treballen unes 20 persones de l’empresa gironina Incatis, que també organitza el Fòrum Gastronòmic i la Girobeer. Hi han participat també uns 50 voluntaris que, a part de l’accés a la fira, obtenen un obsequi per la seva participació i l’oportunitat de gaudir de la fira des de dins. Cal destacar la participació del Programa de Formació i Inserció (PFI-PTT) de l’Institut Salvador Espriu de Salt i de la Fundació TRESC, entitat que treballa per la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat i amb trastorn mental de les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia