Cinema

Cultura

Mor l’actor japonès Toshiyuki Nishida

Guanyador de dos premis al millor actor per l’Acadèmia de Cinema Japonesa i guardonat el 2018 amb la medalla de l’Orde del Sol Naixent

El cèlebre actor japonès Toshiyuki Nishida, que va interpretar nombrosos papers cinematogràfics, televisius i teatrals, ha mort a Tòquio, a l’edat de 76 anys. Va debutar damunt dels escenaris com a membre de la companyia Seinenza l’any 1970. Poc després, va començar a aparèixer en sèries de televisió i pel·lícules. Va fer-se molt popular gràcies a les seves interpretacions còmiques en diverses sèries japoneses, com la de Tsuribakka Nisshi, la qual va estar 22 anys en antena i en ella interpretava un treballador molt alegre aficionat a la pesca.

Va guanyar dos premis al millor actor de l’Acadèmia Japonesa del Cine, un primer per The skil road (1988) i un segon per Tsuribaka Nisshi 6 (1993). També va ser guardonat amb un Blue Ribbon al millor actor per la comèdia Get up! i per Tsuribaka Nisshi 14, tots dos l’any 2003. Fora del seu país es va fer més conegut pel seu rol de Pigsy a la sèrie Monkey. També va participar en altres films com Emperor (2012), The ramen girl (2008), i en dues pel·lícules de la saga Beyond Outrage, que va ser doblada al català amb el títol: Més enllà de l’ultratge.

Va ser president del Sindicat d’Actors del Japó i vicepresident del Comitè d’Organització dels Premis de Cinema de l’Acadèmia. El 2018 el govern nipó li va fer entrega de la medalla de l’Ordre del Sol Naixent, en reconeixement de tota una trajectòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia