Música

música

Picap celebra 40 anys amb els seus artistes joves versionant els clàssics de la casa

El dijous 24 d’octubre la discogràfica fundada per Joan Carles Duval ha organitzat una gran festa d’aniversari a La Paloma de Barcelona

“Una nova casa discogràfica enterament catalana ha començat les seves activitats”, escrivia Ramon Viladomat al diari Avui, en un article titulat Torna la música barcelonina, publicat el 28 d’octubre del 1984. El segell fundat per Joan Carles Doval ara fa 40 anys va publicar en els seus primers mesos de vida discos del grup gironí Rockson –amb la veu de Joan Cardoner, un músic sempre vinculat a Picap–, el cantant Javier Asensi, el duo Oslo, el grup Programa i, com un dels seus primers supervendes, l’humorista Eugenio. Amb els anys, Picap ha reunit un dels catàlegs més grans i diversos de la música catalana, on conviuen artistes com ara Sau, Sangtraït, Lluís Llach, Raimon, Maria del Mar Bonet, Adrià Puntí, Port Bo i Blaumut. Joan Carles Doval, que va rebre la Creu de Sant Jordi 2022, ha cedit les regnes de la històrica discogràfica a Albert López, que manté viva la seva essència amb segells com ara Suricat Music, Actual Records i Delirics, que s’ha convertit en una de les grans referències de la nova música urbana a Catalunya.

Per celebrar el seu 40è aniversari, Picap ha organitzat una gran festa que tindrà lloc dijous vinent, 24 d’octubre, a La Paloma de Barcelona (19 h), amb invitacions que es poden reservar a través d’ Entradium .

L’acte serà conduït per Òscar Dalmau, i artistes actuals com ara Flashy Ice Cream, Scorpio, P.A.W.N. Gang, Sexenni, Xicu, Júlia Blum i Iglú homenatjaran els clàssics de Picap , com els abans esmentats, versionant els seus èxits. També hi haurà la participació especial de Gerard Jofre, que retrà homenatge al seu pare, Eugenio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia