Cultura

Demandada una galeria britànica per exhibir una escultura de Crist amb una erecció

Una galeria britànica que va exhibir una escultura de Crist amb una erecció ha sigut demandada per una dona que considera que l'obra atempta contra la decència pública, segons ha informat aquest dimecres el diari britànic The Guardian.

El Centre Baltic, situat a Gateshead (nord-est d'Anglaterra), va exhibir la peça entre setembre del 2007 i el passat mes de gener en el marc de l'exposició Gone, Yet Still, del polèmic artista d'origen xinès Terence Koh, que comptava també amb figures de Mickey Mouse i E.T. en el mateix estat d'excitació.

Representants legals d'aquesta important galeria d'art contemporani han comparegut aquest dimarts en un jutjat acusats d'atemptar contra la decència pública i causar consternació a la societat per l'escultura.

La galeria s'ha declarat no culpable dels càrrecs i el cas s'ha ajornat fins el 23 de setembre.

La demandant és Emily Mapfuwa, de 40 anys i de fe cristiana, que ha argumentat que el Centre Baltic no s'hauria atrevit a mostrar Mahoma en la mateixa situació. Mapfuwa creu en la llibertat d'expressió però considera que l'estàtua de Koh només serveix per "ofendre els cristians i denigrar Crist", segons The Guardian.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.