Cultura

Troben el segon dels dos Picasso, robats fa dos mesos al Brasil

Art

La policia brasilera ha trobat en una carretera als afores de São Paulo un dels dos gravats del pintor Pablo Picasso robats el passat 12 de juny a la Pinacoteca de la ciutat, segons ha informat la Secretaria de Seguretat Pública estatal.

El gravat, Minotaure, bevedor i dones (1933), va ser abandonat a la carretera després d'una operació policial a la favela de Paraisópolis, després de rebre una trucada anònima alertant sobre l'abandonament del quadre del pintor malagueny.

L'obra havia estat robada el 12 de juny amb un altre quadre El pintor i la seva model, recuperat el 18 de juliol, i Mulheres na Janela, del brasiler Emiliano Di Cavalcanti, i O casal, del lituà brasiler Lasar Segall, tots dos trobats el passat dia 7.

Tres homes armats van entrar el passat 12 de juny al museu i en menys de deu minuts van amenaçar el personal del museu, van despenjar els gravats i van fugir.

En total, les quatre obres recuperades estan valorades en un milió de reals (uns 396.000 euros), segons la Secretaria Estatal de Cultura, institució que depèn del museu.

Aquest ha estat el segon robatori d'obres de Picasso al Brasil en els últims sis mesos. Al desembre, l'obra Retrat de Suzanne Boch va ser robada del museu d'Art de São Paulo. En aquest robatori també es van emportar El llaurador de cafè de l'artista brasiler Candido Portinari. Totes dues van ser recuperades al gener, quan la policia va arrestar els dos sospitosos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.