Cultura

Recollida de signatures per reclamar el valencià a les webs municipals del País Valencià

Un col·lectiu de valencians ha creat una pàgina web amb l'objectiu d'incentivar els ajuntaments del País Valencià perquè facin una versió en llengua valenciana, idèntica a la castellana, del portal de l’ajuntament de la ciutat.

Aquesta proposta va dirigida als ajuntaments de les ciutats i pobles on és tradicional la parla valenciana, ja que al País Valencià també hi ha alguns indrets que tenen, per raons històriques, el castellà com a llengua pròpia.

La campanya es basa en una recollida de firmes mitjançant la web www.firmasonline.com , a la qual es pot accedir des de la pàgina oficial de la campanya www.salvemelvalencia.tk. Finalment, el grup recollirà totes les firmes i les farà arribar a l’alcalde o al regidor de cultura de tots els ajuntaments als quals va dirigida aquesta iniciativa.

Segons els impulsors de la campanya, alguns d'aquests ajuntaments "opten per violar el dret que té cada ciutadà a rebre la informació oficial en la seva llengua pròpia, el valencià, tal com s’estipula a l’Estatut d’Autonomia valencià de l’any 1982".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.