Cultura

La conquesta del castell

La festa de Custo Barcelona omple de moda, colors i vips la fortalesa de Montjuïc, abans presó

Una tropa de 2.000 soldats d’uniformes coloristes –Asha Miró es va trobar una amiga amb el mateix Custo que duia ella, i no va ser l’única– va conquerir dijous al vespre el castell de Montjuïc en la que era la seva estrena lúdica des que va ser cedit a l’Ajuntament. La festa-desfilada amb què Custo Dalmau obsequia els seus clients i amics cada estiu coincidint amb la fira Bread & Butter va ser tot un revulsiu a la imatge grisa d’una fortalesa associada amb les presons i amb l’afusellament de Companys. “Si Franco aixequés el cap i veiés això!”, li deia Judit Mascó a l’alcalde.

“Està molt bé recuperar el castell. Va ser Custo qui s’hi va mostrar interessat, i nosaltres encantats”, explicava un Jordi Hereu desencorbatat i vestit amb una jaqueta de cotó destenyit sorprenentment juvenil: “La meva dona m’ho ha fet posar”, confessava, amb ella al costat. No és fàcil veure-la en festes ja que, com deia amablement, prioritza la seva feina de mestra –tot i que curiosament va estudiar per a periodista–, però el castell era el castell. Custo el va vestir gairebé de vaixell pirata, posant veles a la torrassa. De fet, el dissenyador confessa que el que li agrada més és tota la vista marina que es contempla des d’allà, i més encara des del telefèric que acostava els convidats al fortí. Allà els esperava un càtering amb minibocates de vedella i mortadel·la –anoteu: la mortadela a partir d’ara és fashion– i una desfilada que per primer cop va mostrar dissenys inèdits pensats per a “una festa a Barcelona” que són part de la col·lecció de l’estiu que ve.

Atenció als meravellosos minivestidets babydoll de seda en tonalitats rosades i brillants, als minibiquinis i a les trinxeres plastificades. Al final del xou –il·luminat amb flors que es movien per les parets– un grup de models va ballar sobre la passarel·la i fins i tot va escenificar una minibaralla entre mascles... Bibiana, amb el seu Asdrúbal com a amic etern al costat, no perdia detall, tot i que ella anava vestida de Pucci, que també té molts colors però no és el mateix... En canvi la Mascó va estar a l’altura amb un dels vestits de la casa que serà l’estrella d’aquest estiu, tan espectacular que a casa les seves filles no feien més que tocar-l’hi: “Que me’l tacareu!”, els deia. Molt més sobri vestia Javier Rigau, que es manté al marge dels periodistes tant com pot –confirma que hi ha 38 querelles en tràmit–, però que recentment va concedir una exclusiva a l’Hola: “La vaig fer per poder explicar tot el que sentia com jo volia”, va comentar a aquest diari, abans de reafirmar que no pensa anar a cap programa del cor. De María Teresa Campos –amb qui se l’ha relacionat– en diu meravelles, però només com a amiga, i assegura que, malgrat la separació sense possibilitat de reconciliació, ha felicitat Gina Lollobrigida pel seu 80 aniversari “perquè sempre serem amics”.

No hi van faltar Loles León, Llongueras i Jocelyn, Gemma Mengual, Dolly Fontana –que acaba d’organitzar una superfesta a Lleida per inaugurar la clínica d’estètica Avant Medic– Toton Comella, Paco Flaqué, Olivia de Borbón, Miquel Iceta, Pau Donés –que venia d’actuar a la nova botiga de Guru al passeig de Gràcia– i Rafael Amargo, que no va poder arribar abans de dos quarts de dues. El ball es va anar apagant passades les tres de la matinada, i hi va haver molta sort. Malgrat el guisqui, ningú va caure al fossar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.