Cultura

Via lliure a l'intercanvi

El ministeri d’Indústria avança la planificació del canal de TDT que ha de permetre la reciprocitat d’emissions entre TVC i TVV

La planificació del segon múltiplex de televisió digital terrestre (TDT) per al País Valencià ha rebut el vistiplau del ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través de la signatura del seu titular, Joan Clos.

Així, es crea l’espai comunicatiu que ha de permetre l’intercanvi d’emissions entre Televisió de Catalunya (TVC) i Televisió Valenciana (TVV) i s’assegura la presència de TV3 al País Valencià un cop s’hagi produït l’apagada analògica, sempre que finalment sí que es produeixi l’acord polític entre les dues Generalitats.

Segons fonts ministerials, l’autorització es va signar la setmana passada. Per tant, el pas següent pel que fa a l’intercanvi d’emissions televisives l’han de fer els governs valencià i català a través d’un conveni de col·laboració.

Fixar freqüències
Un cop establert, l’hauran de remetre al ministeri d’Indústria, que fixarà les freqüències de TDT que caldrà emprar per a la reciprocitat de les emissions.

Des de la conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació, la nova situació es defineix com “una notícia esperada” que permet avançar cap al pacte de reciprocitat, que “ara és tècnicament possible”.

L’actuació ministerial, que fa efectiva la complicitat que el conseller Tresserras va demanar a Clos el 23 d’abril passat, facilita un acord que sí que s’hauria de produir, perquè “les converses han estat estables i hi ha hagut bona disposició per totes dues parts”, tot i que els fets que depenen d’una negociació política sempre demanen “cautela i precaució”.

En declaracions recents, el portaveu en funcions del govern valencià va qualificar la relació amb el govern català de “molt correcta”, però va fixar la “solució legal” en l’obtenció d’espai radioelèctric.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.