Cultura

'Antílops' de Henning Mankell arriba al Teatre Nacional

Després d'estrenar-se el 27 de febrer al Teatre Alegria de Terrassa, Antílops, de Henning Mankell, es representarà a la sala petita del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) a partir d'aquest dissabte i fins al 29 de març, tot i que l'estrena oficial serà el dimarts 10 de març. Antílops neix d'una coproducció del TNC i el Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET).

L'escriptor suec Henning Mankell, autor de novel·les negres de gran èxit protagonitzades pel cèlebre detectiu Wallander i dramaturg, dirigeix a més el Teatre Avinguda de Maputo a Moçambic. Amb Antílops, Mankell tracta un tema actual: presenta una Àfrica marcada pels fantasmes de la visió occidental. La representació està dirigida per Magda Puyo i interpretada per Muntsa Alcañiz, Jordi Martínez i Ferran Carvajal.

Els protagonistes de l'obra són una parella que està a punt d'abandonar l'Àfrica després de catorze anys treballant-hi en un programa d'ajuda internacional. El darrer dia de la seva estada al continent Africà, reben l'home que ocuparà el seu lloc. Mentre fan balanç dels darrers anys, davant l'estupor del nouvingut, la parella treu a la llum tots els conflictes personals i laborals que han sorgit al llarg del temps, mentre l'Àfrica va envaint, literalment, la casa.

Mankell és un enamorat de l'Àfrica, on passa gran part de l'any. El continent apareix en diverses de les seves novel·les i peces de teatre, com Lleona Blanca o L'ull del lleopard, i ara a Antílops, en la qual ell mateix és un dels personatges principals. L'autor ens mostra, en un text ple de cinisme, una Àfrica marcada per Occident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.