Cultura

Buenafuente i Kap, Premi Internacional d'Humor Gat Perich

Cultura

El dibuixant Jaume Capdevila, Kap, i l'humorista i productor Andreu Buenafuente, han recollit aquest dissabte a Barcelona els guardons del XIV Premi Internacional d'Humor Gat Perich, en reconeixement a la seva trajectòria professional. Com en d'altres edicions, l'entrega dels premis ha començat amb un viatge en vaixell, tot i que en aquesta ocasió, el trajecte s'ha quedat al litoral de la ciutat de Barcelona.

Els guardons els atorguen des de fa catorze anys humoristes i també representants dels diaris AVUI, El Periódico, La Vanguardia, El País, El Mundo, l'ABC, El Punt i El Diari de Girona.

"És maco reunir a tanta gent que té afinitat amb l'humor" ha declarat Kap, qui considera que la feina de ninotaires és "solitària". "Em fa molta il·lusió el premi, i des que sé que me l'han donat faig bots d'alegria pel carrer" ha dit el dibuixant del Berguedà. En un to més seriós, Kap ha defensat l'ús de la sàtira, dient que "no pot tenir límits" ja que el que fa és "provocar que la gent pensi". "És una eina per interpretar la realitat" ha raonat. "S'ha de poder pensar tot, i s'ha poder dir tot, fins i tot, de forma humorística" ha afegit.

Anteriorment havien estat premiats amb el Gat Perich humoristes com Miguel Gila i dibuixants com Mingote, Fer, Kim, Joaquim Muntañola, Máximo Sanjuan i la dibuixant iraniana Marjane Satrapi. A la llista de guardonats també hi consta Pepe Rubianes, mort fa tot just dues setmanes a l'edat de 61 anys a causa d'un càncer de pulmó.

Andreu Buenafuente, que ha tingut paraules de record cap a Rubianes, el seu amic i company de professió, ha assenyalat que li fa "molta il·lusió" i que el gest ha estat "molt bonic", perquè el guardó li han atorgat "companys" els quals respecta profundament.

Els actes pel XIV Premi Internacional d'Humor Gat Perich han començat aquest divendres al vespre a la Casa de Cultura Can Figueres de Premià de Dalt (Maresme), municipi on el dibuixant Jaume Perich va mantenir un estret vincle fins a la seva mort, l'any 1995. S'ha fet una acte de reconeixement als guanyadors d'enguany i s'ha inaugurat l'exposició Perich sense concessions, que recull algunes de les millors vinyetes del dibuixant.

Jaume Capdevila Kap (Berga, 1974), és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, i dibuixa vinyetes humorístiques a diaris com La Vanguardia, Mundo Deportivo i Regió 7. També ha realitzat il·lustracions per a llibres i ha participat en diverses exposicions d'humor.

L'humor també ha marcat la carrera de l'actual vicepresident de la cadena de televisió La Sexta, Andreu Buenafuente Moreno (Reus, 1965), aspecte que l'ha fet mereixedor del Gat Perich a la trajectòria professional. Va començar en el món del periodisme el 1982 a la secció d'esports, a Ràdio Popular de Reus (COPE).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.