Cultura

El Consell de RTVE es reunirà amb la direcció de Ràdio 4 i TVE-Catalunya per intercedir pels treballadors

Els problemes laborals dels treballadors de Ràdio 4 i TVE-Catalunya, que veuen com han de fer la mateixa feina però amb la meitat del personal, com a conseqüència de les prejubilacions previstes a l'expedient de regulació d'ocupació a tot RTVE, han arribat al Consell Assessor de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE).

Aquest Consell, que presideix Josep Ramon Mòdol i Pifarré, es reunirà amb la directora de TVE-Catalunya, Montse Abbad, i amb la directora de Ràdio Nacional d’Espanya (RNE) a Catalunya, Montse Melià, per buscar una sortida dialogada als problemes dels treballadors.

En un comunicat, el Consell, format per tretze membres designats pel Parlament de Catalunya, diu estar preocupa per les "notícies" i "opinions" aparegudes en alguns mitjans de comunicació "respecte el futur de Ràdio 4, de la delegació de RNE i de la possible pèrdua d’emissions en català des de Sant Cugat".

El Consell també farà una reunió amb la direcció de RNE perquè quedi definitivament garantida la continuïtat d'aquests mitjans a Catalunya.

A banda de les intencions del Consell, avui mateix hi ha una reunió entre Montse Abbad i el comitè d’empresa del centre territorial de Sant Cugat.

El Consell Assessor de Ràdio i Televisió Espanyola (RTVE) a Catalunya té una funció d'estudi i seguiment  perquè la televisió  s'adeqüi al règim autonòmic i ha d'elaborar una memòria que recull els acords adoptats, la situació dels mitjans i les actuacions que aquest ens públic pot dur a terme a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.