Cultura

El Festour de mar

El festival de música itinerant en català desembarcarà el 10 de setembre a Cambrils amb Obrint Pas com a cap de cartell

Kayo Malayo, Strombers, Malakaton i Toquem Fusta compartiran l'escenari

Serà el seu primer desembarcament a Cambrils, però es planteja com un dels escenaris potents d'enguany. El festival itinerant de la música catalana Festour arribarà el 10 de setembre a Cambrils amb un dels cartells més complets, encapçalat pels valencians Obrint Pas. “El de Cambrils serà el concert més important de la temporada, no només pel nombre de públic, sinó per la qualitat del cartell i per la col·laboració que hi ha hagut al darrere”, va explicar ahir Albert Ferré, president de l'associació Tercera Via, que organitza el festival. Els Diables de Cambrils col·laboren en l'organització.

Obrint Pas compartirà escenari amb el grup de ska-fusió Kayo Malayo, Strombers, Malakaton (el nou projecte dels Sotazero) i la banda local de rock Toquem Fusta. El fet de reunir grups consolidats amb grups emergents i bandes que formen part de l'àmbit de la ciutat on es fa el Festour és un dels objectius de l'organització: “Volem que els músics de cada poble se sentin acollits pel festival, i volem donar a conèixer grups emergents i que actuïn amb els consolidats”, va dir ahir a Cambrils Albert Ferré.

Els concerts, d'entrada gratuïta, tindran lloc en un recinte a l'aire lliure proper al camp de futbol municipal, amb capacitat per a més de 20.000 persones. Els organitzadors no descarten arribar a aquesta xifra d'assistència.

Les portes s'obriran a les vuit del vespre i les actuacions començaran una hora després. Els organitzadors no volen desvelar l'ordre de les actuacions, però avisen que els valencians Obrint Pas “actuaran molt d'hora”.

La gira del Festour, que enguany arriba a la cinquena edició, també passarà, el 9 d'octubre, per Alcanar. La gira va arrencar el 23 d'abril a Barcelona i ha passat per quatre poblacions més. Els organitzadors creuen que l'edició d'enguany podria arribar a unes 70.000 persones de públic. El concert de Cambrils s'emmarca en els actes de celebració de la Diada.

L'alcalde, Robert Benaiges, i el regidor de Festes, Jordi Savall, van destacar ahir la intensa activitat musical de Cambrils al llarg de tot l'any. A més, Benaiges va recordar que al nou ateneu juvenil s'habilitarà una sala per als grups de música de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.