Cultura

Tot a punt per fer les paus

Comunicació

Les negociacions econòmiques entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el FC Barcelona se situen en l’àmbit de la punta dels serrells.

Quan estiguin resoltes, les retransmissions dels partits del FC Barcelona tornaran a la pantalla de TV3 amb la normalitat que els índexs d’audiència de la televisió catalana han trobat a faltar aquest mes passat: el canal va quedar a quatre dècimes del 15,1 per cent de quota de pantalla amb què Tele-5 va assolir el liderat.
A la pràctica, tret d’una decisió d’ultimíssima hora amb què no es compta, TV3 no donarà avui el partit entre el FC Barcelona i l’Athletic de Bilbao que es juga al Camp Nou, però aquesta serà l’última jornada afectada per la pugna entre totes dues entitats.

A l’hora de tancar aquesta edició, l’acord es qualificava d’imminent, tot i que, en no haver-se assolit de manera formal, la resolució oficial se situava en algun moment de la setmana entrant, més aviat que no pas tard.

La solució de l’enfrontament entre la CCMA –que té Rosa Cullell com a directora general i Albert Sáez com a president– i el FC Barcelona inclou com a tercer actor –i en aquest cas és un actor gens secundari– el govern de la Generalitat, que és qui, finalment, assumeix el paper d’avalador que el club de futbol ha estat reclamant a la corporació pública audiovisual.

Així, amb aquest afer resolt, es posa fi a l’enfrontament entre dues de les entitats representatives catalanes.

L’enfrontament entre el FC Barcelona i Televisió de Catalunya arrenca amb una sentència judicial contrària que obliga el club de futbol a pagar una quantitat important de diners a Sogecable.

Per pagar-lo, el FC Barcelona compta amb els ingressos segurs que provenen de Telefónica –com a conseqüència d’un altre judici– i amb els que provindran, molt probablement, d’una tercera sentència que intercanvia els rols entre el Barça i Sogecable, tot i que el grup espanyol hi està implicat a través de la societat Audiovisual Sport (AVS).

El fet que la CCMA sigui garant solidària dels deutes d’AVS –de la qual posseeix un 20 per cent de les accions– i la possibilitat que aquesta societat de gestió de drets de retransmissió passi als llimbs aquest mes de juny vinent és el que ha impulsat el FC Barcelona a pressionar la corporació catalana per assegurar de la manera més ferma possible els diners amb què, al seu torn, ha de pagar el que deu a Sogecable.

El conflicte s’ha produït perquè, legalment, la CCMA no pot respondre a la petició del FC Barcelona. És això el que ha fet necessari el govern de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.