Cultura

Roger Mas i els Manel, grans triomfadors dels premis Enderrock

Música

Els premis Enderrock confirmen l'impuls d'una nova generació de músics catalans, encapçalats per Manel i The New Raemon, tots ells reconeguts per la votació de la crítica, que també ha premiat el cantautor Roger Mas, pel disc Les cançons tel·lúriques, i Òscar Briz, per Asincronia. Així mateix, les votacions del públic han reconegut l'efervescència de nous músics del país, com ara Miquel Abras, que s'ha endut tres guardons, al millor grup, el millor disc, per M'agrada sentir el que tu sents, i la millor lletra, per Amb tu sóc jo. Amb una sala Bikini plena a vessar, la festa també ha recordat el líder de Sau, Carles Sabater, quan es compleixen deu anys de la seva mort.

La banda badalonina Angelina i els Moderns han començat aquest dimarts cap a les nou la festa a la sala Bikini, on s'ha celebrat la quinzena edició dels premis Enderrock, organitzats per la revista del mateix nom. Amb Roger Mas i Manel com a grans guanyadors, els premis han reconegut la vitalitat de la música en català.

Convidada per Angelina i els Moderns, Núria Feliu ha estat la sorpresa de la nit, que ha estat conduïda per l'escriptor Màrius Serra i ha comptat amb moltes cares de l'escena catalana, entre músics, productors, periodistes, actors, presentadors i crítics. Un dels moments més emotius l'han servit Pep Sala i Mònica Green, que han recordat Carles Sabater amb temes tan emblemàtics com El tren de mitjanit i Boig per tu.

Els premis de la crítica han estat per a Roger Mas, reconegut amb el millor disc de l'any per Les cançons tel·lúriques, i per Manel, banda revelació de l'any, que s'ha endut el premi al millor disc de pop-rock amb el seu debut, Els millors professors europeus. Amb un públic totalment entregat, Manel ha ofert el concert més esperat de la nit, que ha arribat al punt àlgid amb la peça Ai, Dolors.

Prèviament, Roger Mas ha ofert un tast de les seves noves cançons, acompanyat del valencià Òscar Briz, que ha guanyat el premi a la millor cançó d'autor per Asincronia. A més, la banda The New Raemon s'ha emportat el reconeixement al millor disc en altres llengües, per A propósito de Garfunkel.

Els premis del públic han recaigut principalment en el gironí Miquel Abras, que ha rebut un triple reconeixement, al millor grup de pop-rock, al millor disc, M'agrada sentir el que tu sents, i a la millor lletra de cançó, Amb tu sóc jo. Els veterans Lax'n'Busto s'han endut la distinció del públic a la millor cançó, Que boig el món, i els manresans Gossos al millor DVD, el que van gravar per celebrar els quinze anys a L'Auditori de Barcelona.

En la categoria de cançó d'autor, el públic ha premiat el valencià Pau Alabajos, a qui també ha concedit el reconeixement al millor disc per Teoria del caos. També s'han endut alguns premis populars Albert Fibla, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Roger Mas, Manel, Martí Serra, Santiago Auserón & Original Orquestra del Taller de Músics.

L'acte ha comptat amb l'assistència del president del Parlament, Ernest Benach, que abans de començar ha manifestat el seu suport a la música en català. Al seu parer, la música catalana passa per un moment "molt dolç", encara que no sempre tots els mitjans de comunicació del país ho reflecteixin, i no ha dubtat a declarar-se admirador de Manel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.