Cultura

Els músics es consideren exclosos del Consell Nacional de les Arts

Música

La Unió de Músics de Catalunya ha expressat avui el seu "desacord" amb la composició de l'òrgan rector del Consell Nacional de les Arts i la Cultura del qual es consideren "exclosos", en un acte celebrat a la seu de la Societat General d'Autors d'Espanya (SGAE) a Barcelona.

La citada federació, que agrupa set associacions de músics, ha fet públic un manifest en el qual denuncien "la discriminació inadmissible" que pateix "el sector de la música". Malgrat això, el vicepresident de la Unió de Músics, Max Sunyer, ha aclarit que "acataran" la composició de l'òrgan rector del Consell perquè "intentar modificar ara la llista dilataria molt el procés".

"Ho acatem, però no estem d'acord", ha afegit el director de la federació de músics, Antoni Mas, que ha lamentat que s'hagi perdut una oportunitat de rescabalar els músics del seu "dèficit endèmic de representació". Alguns dels músics presents en l'acte han demanat mesures "més contundents" i han qualificat de "tèbies" les queixes expressades pels representants de la Unió de Músics.

Núria Feliu i els Bardem
En aquest sentit, la cantant Núria Feliu ha dit que "aquest Consell neix fatal" i "rectificar és de savis", pel que ha demanat que els músics "treguin el sant en processó" de la mateixa manera que fan "els Bardem i companyia quan alguna cosa perjudica els interessos dels actors". Sunyer s'ha mostrat d'acord en la necessitat de "ser contundents", però ha demanat "cautela" per evitar "baralles entre gremis".

Segons la seva opinió, és preferible "acatar" la composició dels òrgans rectors del Consell Nacional de les Arts que es presentarà davant el Parlament el pròxim 21 de gener, i demanar als seus membres que "donin prioritat" a solucionar "els dèficit endèmics" del sector musical.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.