Cultura

Mor la periodista Mercè Conesa

Decés

La periodista Mercè Conesa ha mort aquesta tarda a Barcelona als 55 anys, a causa d'una llarga malaltia, segons han informat fonts d'El Periódico, mitjà en el qual va desenvolupar part de la seva carrera professional. El treball periodístic de Conesa es va centrar els últims anys a informar del treball d'ONG i moviments socials, a més dels problemes dels més desafavorits.

Fruit d'aquest "compromís i rigor", va rebre el desembre passat el premi Ofici de Periodista, atorgat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, reconeixement que es va unir a la menció per als mitjans de comunicació dels Premis Solidaritat de l'Institut Català de Drets Humans. També el 2008 va rebre el premi del Consell Municipal de Benestar Social, i el Premi 1978, que va concedir per primera vegada la comunitat de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals de Catalunya.

La carrera professional de Conesa es va iniciar el 1975 a La Vanguardia, com a corresponsal a l'Hospitalet de Llobregat; entre 1979 i 1981 va treballar a Ràdio Olot i a la secció de Tribunals de l'AVUI, i el 1982 a El Periódico, on va treballar durant 26 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.