Cultura

El govern proposa el periodista Ramon Font com a nou president del CAC

Comunicació

El govern ha proposat Ramon Font com a nou president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) en substitució de Josep Maria Carbonell. En la reunió del consell executiu d'aquest dimarts s'ha proposat el nom d'aquest periodista, i ara serà el plenari del CAC qui haurà d'emetre un informe (que no és vinculant). Font molt probablement serà nomenat president del CAC en el consell executiu del govern de la setmana vinent. Font va ser nomenat secretari de comunicació de la Generalitat el 2006, lloc al qual es va incorporar des de la corresponsalia de Catalunya Ràdio i de l'Agència Catalana de Notícies a Portugal.

Nascut a Cervera el 1952, ha estat responsable de les redaccions de la cadena SER i de TVE, i director de Ràdio Nacional d'Espanya i del centre de producció de TVE a Catalunya. Durant els Jocs Olímpics va dirigir la Ràdio Olímpica, i va rebre la medalla Barcelona 92 de l'Ajuntament de Barcelona. Font també ha estat president de l'Associació de la Premsa Estrangera a Portugal (2004-05), corresponsal de TVE a Portugal i director de TVE a Catalunya entre 2001 i 2003. Igualment, va ser consultor del ministeri d'Economia del govern de la República de Portugal (1999-2000) i de Porta 2001, Capital Europea de la Cultura, 2001. Font ha estat, a més, editor de notícies a Antena 3 TV i consultor de Lisboa'94 i de l'Exposició Universal de Lisboa.

Ramon Font substitueix en el càrrec Josep Maria Carbonell, que va presentar formalment la renúncia al seu càrrec al president de la Generalitat, José Montilla, el passat 14 de gener, amb efectes a partir del 17 de gener.

D'acord amb l'article 4 de la llei 2/2000, de 4 de maig, del CAC, el govern proposa i nomena el president o presidenta després d'escoltar l'opinió majoritària dels nou membres elegits pel Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.