Cultura

Intervenen a Estepona 81 peces d'art que podrien ser obres de Salvador Dalí

Policial

La policia espanyola ha intervingut a Estepona (Màlaga) 81 peces d'art que podrien ser obres de Salvador Dalí. Les obres s'havien d'exposar en un hotel per a la seva venda. L'organitzador de l'exposició, de nacionalitat francesa, ha estat detingut, acusat dels delictes de falsificació de documents i estafa.

Entre les obres intervingudes hi ha litografies, tèxtils, coberteries i escultures, com la figura d'un elefant de tres metres, que es venia per un import de 1.200.000 euros.

Segons les investigacions policials, almenys dotze de les peces podrien haver estat robades a l'Estat espanyol, Bèlgica, França i els Estats Units, i pertanyen a una obra seriada.

Ara la policia està a l'espera que un informe de la Fundació Gala Salvador Dalí ratifiqui si els números de sèrie de les obres intervingudes coincidixen amb les denunciades. Els agents, a més, han localitzat una vintena de suposats certificats d'autenticitat d'escultures atribuïdes a l'artista empordanès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.