Cultura

L'exposició 'Picasso i els mestres' a París tanca amb 72 hores ininterrumpudes al Grand Palais

L'exposició Picasso i els mestres, que esperava acollir fins a 700.000 visitants des de la seva inauguració el passat 6 d'octubre, inicia aquest divendres el seu tancament amb 72 hores ininterrompudes oberta al públic al Grand Palais de París, als Camps Elisis. Arran la massiva afluència d'espectadors, que obliga fins i tot a reservar per aquests últims quatre dies, els organitzadors han decidit obrir el museu tres nits seguides que s'empalmaran amb les jornades diürnes.

La clausurà serà dilluns, 2 de febrer, a les vuit del vespre. La mostra reuneix més 200 obres de Picasso i pintors com Velázquez, Goya, Rembrant, Renoir o Van Gogh, amb complements al Louvre i el Museu d'Orsay.

La Unió dels Museus Nacionals francesa va emetre un comunicat el desembre, en què anunciava aquest 'non-stop' al Grand Palais, un cop ja s'havien superat els 450.000 visitants. El seu objectiu era acabar acollint el màxim de públic possible perquè les reserves ja s'havien esgotat fins la data final i les cues per comprar un bitllet el mateix dia duraven d'una a dues hores.

Aquesta massiva afluència també ha fet calcular en un milió d'euros el benefici de l'exposició. Una cosa que ha generat controvèrsia amb els altres centres associats a l'operació, que a la seva vegada volen participar d'aquests ingressos: el Museu Picasso de París, el Louvre i el dels impressionistes d'Orsay.

Apart de la mostra central al Grand Palais, al Louvre s'ha exposat la deconstrucció que l'artista malagueny en va fer del quadre 'Les dones d'Alger' de Delacroix i, al d'Orsay, un procés encara més extens a partir d'El dinar sobre l'herba' de Manet. La triple exposició ha comptat amb cessions de museus i col·leccions de tot el món, entre elles el del Picasso de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.