Cultura

Pascal Comelade inaugura el XIII Festival Internacional de Circ Trapezi

L'espectacle inaugural, 'Concert en clau de risc', és una producció del Centre d'Arts Escèniques de Reus dirigida per Manel Trías

El músic Pascal Comelade inaugurarà el XIII Festival Internacional de Circ Trapezi que es farà a Reus des d'aquest dimecres i fins al 17 de maig amb la participació d'una cinquantena de companyies, que representaran 140 espectacles en 22 escenaris de la ciutat.

L'espectacle inaugural, Concert en clau de risc, és una producció del Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER) dirigida per Manel Trías amb música de Comelade i la Bel Canto Orquestra, que acompanyarà les actuacions de vuit artistes de circ.

Segons ha explicat en roda de premsa el director artístic del festival, Jordi Aspa, es vol apostar per la qualitat dels espectacles però també dels espais. Per reduir les massificacions que es registraven cada any en alguns punts de la ciutat, s'ha optat per ampliar el nombre d'escenaris amb la incorporació de Mas Iglesias i una nova carpa al Parc Sant Jordi.

La programació del Trapezi és variada, amb presència de gairebé totes les disciplines i, per primer any, la incorporació d'un espectacle amb animals.

Per a la tinenta d'alcalde de Cultura, Empar Pont, el circ "s'ha convertit en un element més de promoció de ciutat i és un element que li dóna vida". Per part seva, el gerent del CAER, César Compte, ha remarcat que a partir del 2010 la intenció és incorporar, en les programacions dels teatres, espectacles de circ.

El pressupost del certamen per a aquest any és de 540.000 euros, lleugerament superior al del 2008, que era de 505.000, gràcies als 80.000 euros que aporta en aquesta edició el CAER com a productor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.